Cam Kemik Hastası Akülü Arabasına Kavuştu

Cam Kemik Hastası Akülü Arabasına Kavuştu

Aksaray’da cam kemik hastası (Osteogenesis İmperfekta) olan 14 Yaşındaki Adem Atak, hayalini kurduğu akülü arabasına kavuştu.
Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Çiftlik Mahallesi’nde ikamet eden 8. Sınıf öğrencisi Adem Atak’a aldıkları akülü arabayı ailesine teslim etti. Düzenlenen araç teslim törenine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk katıldı.
Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, tüm hayırseverlerin Adem gibi ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmaları çağrısında bulunarak, “Ben, Adem’e çok teşekkür ediyorum. Facebook’tan arkadaşım olur kendisi. Facebook’tan bana durumunu da anlattı. Biz de bir şeyler yapmak istedik. Bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz. Kendisini gerçekten takdir ettim çok zeki bir insan. İnşallah bundan sonrada kendisine desteklerimiz sürer. Adem gibi durumda olan kardeşlerimiz arkadaşlarımız varsa Aksaray’da hali vakti yerinde olan, Aksaray’ın önde gelen isimleri de böyle arkadaşlarımıza yardımcı olurlar ve onları sevindirirse Allah’ta inşallah onları sevindirir diyorum. Çok teşekkür ediyorum” dedi.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, “Ben Mahmut başkanıma teşekkür ediyorum. Biz de Adem kardeşimle tanıştık. Ben her şeyden önce Adem’in anne ve babasına teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Hakikaten zor bir görev Ama bunlarında mükafatının büyük olduğunu biliyorsunuz. Adem’i öyle bir yetiştirmişiniz ki ortaokul öğrencisi değil, sanki üniversite öğrencisi olmuş. Tabi Mahmut başkanımın dediği nokta da çok önemli. Böyle durumda olan kardeşlerimize yardımcı olmak çok önemli Sivil toplum kuruluşlarımızın bu işin içinde olması bize de bir güç verir” dedi.
Başkan Yazgı, kendisinden Mahallelerine sıcak asfalt isteyen Cam Kemik Hastası Adem Atak’a sezon açılınca asfalt sözü verdi.