Canını tehlikeye atarak kadını kurtardı

Canını tehlikeye atarak kadını kurtardı

Avsallar Mahallesi’ndeki olay, 30 Kasım Pazar günü meydana geldi. 5 katlı Gök Apartmanı’nın 2’nci katında oturan Atalay ve Cemile Bozbağ çifti, 11 aylık bebeklerini de alarak aynı mahalledeki akrabalarının evine kahvaltıya gitti. Bozbağ çiftinin ayrılmasından kısa süre sonra evde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederken, jandarma ise olay yerinde güvenlik önlemi aldı.

’DUMANA ALDIRMADAN KADINI ARADI’

Apartman yöneticisiyle daireleri gezerek tahliye eden jandarma, ilçede yerleşik yaşayan İsveç asıllı İngdrid Catharina Alp’in evinde olmadığını fark etti. Apartmandaki alevlere rağmen kadını aramayı sürdüren ve adı açıklanmayan bir jandarma uzman çavuş, asansörün 2 ve 3’üncü katlar arasında kaldığını fark etti. Tüm binayı saran dumana aldırış etmeyen uzman çavuş, asansörde baygın halde yatan İngdrid Catharina Alp ve köpeğini buldu. Jandarma tarafından asansörden çıkarılan Alp’in yoğun dumandan etkilenerek bayıldığı belirlenirken, kadının köpeği ise telef oldu.

JANDARMAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Ambulansla Alanya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Alp, tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından kadını kurtaran jandarma uzman çavuş, Alp’e geçmiş olsun ziyaretinde bulanarak, çiçek verdi. Türkiye’de bulunmaktan her zaman mutlu olduğunu belirten İngdrid Catharina Alp, büyük bir fedakarlık örneği sergileyen ve canını tehlikeye atarak yangından kurtaran jandarma personeline teşekkür etti.