Çekül Başkanı Sözen, İslam Bilim Tarihi Müzesi’ni Ziyaret Etti

Çekül Başkanı Sözen, İslam Bilim Tarihi Müzesi’ni Ziyaret Etti

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan İslam Bilim Tarihi Müzesi’ni ziyaret eden Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı(ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, “Bu müze gerçekten çok heyecan verici” diye konuştu.
ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte belediye hizmet binası yanında bulunan İslam Bilim Tarihi Müzesi’ni ziyaret etti. Müzede incelemelerde bulunan Sözen, burada yer alan interaktif oyunlarla oynayarak müze hakkında bilgiler aldı.
“HEYECAN VERİCİ BİR MÜZE”
İslam Bilim Tarihi Müzesi’nin Gaziantep için bir şans olduğunu söyleyen Metin Sözen, İslam dünyasının bilime katkılarını yeterince tanıtılmadığına dikkat çekti. Müzenin diğer müzelerden farklı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sözen şöyle konuştu:
“Bu müze gerçekten çok heyecan verici, çünkü İslam dünyası ile batı dünyası arasında olan bilimsel akışın nerede kesiştiğini göstermektedir. Antik dönemin bütün elde kalmış belgelerine dayanarak Arap yarımadasında ve diğer bölgelerde bilimin çok hızlı ilerlediğini biliyoruz. Bunu bütün okul kitaplarıyla eğitimle, kendi halkımıza dünya halkına tanıtmakta zorluk çekiyoruz. Bu müze aslında Gaziantep için bir şans. Gaziantep’te yapılan bir dizi güzel şeyler var fakat bu müze öyle kolay yapılacak bir müze değil. Çok ince bilimsel ve sağlam verilere dayalı, bugünü de yansıtan, mekanla, malzeme arasında çok doğru bir ilişkinin kurulduğu bir müze olmuş. Eğitici tarafı çok başarılı olan bir müze olmuş. Özellikle bu binanın böyle bir iş için değerlendirilmesi, belediye binamızın yanında bilimin olması, bilim müzesinin olması Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun bakış açısını da anlatıyor. Gaziantep’te 15 müze açıldı. bu Anadolu’da bir rekor oldu. Bu müze ise açılanlar arasındaki en düzeyli müze. Kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Başkan Tahmazoğlu da, Sözen’in ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Şahinbey Belediyesi olarak tarihi gün yüzüne çıkarmak adına yaptıkları çalışmalara devam edeceklerini söyledi.