’çeled Sınıf’ Kahkahaya Boğdu

’çeled Sınıf’ Kahkahaya Boğdu

Şahinbey Belediyesi ile Çeled Uşaglar Tiyatro Grubunun işbirliği sonucunda Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan sosyal tesislerde, tiyatro eğitimi alan öğrencilerin sergilediği “Çeled Sınıf” gösterisi izleyenleri kahkahaya boğdu.
Şahinbey Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde Çeled Uşaglar Tiyatro Okulundan gelen eğitmenler tarafından tiyatro eğitimi alan öğrenciler Şahinbey Kültür Merkezi’nde "Çeled Sınıf" oyununu sergiledi. Orhan Uslu’nun yazıp yönettiği gösteriyi; Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği ve zaman zaman da kahkahaya boğulduğu gösteri iki perde halinde sahnelendi.
Çeled Uşaglar Tiyatro Grubunda yazar ve yönetmen olan Orhan Uslu, Antep şivesinin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması noktasında uzun yıllardan beri çalışmalar yürüttüklerini belirterek, kendilerine destek veren Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür etti.
Tiyatro gösterisini izlemeye gelen vatandaşlar ise, Gaziantep kültürünün ayakta durması için yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını söyleyerek oyuncuları kutladılar. Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, tiyatro gösterisinin sonunda Orhan Uslu’ya ve tiyatroculara çiçek takdim etti.