Çevre Kirliliği Oluşturan Hurdalar Kaldırıldı

Çevre Kirliliği Oluşturan Hurdalar Kaldırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, 1. Sanayi Sitesi ve 2. Sanayi Sitesi’ndeki 2 kilometrelik bir alanı, çevre kirliliği yaratan hurda niteliğindeki çok sayıda kepçe, silindir, dozer gibi iş makinalarından temizlediklerini söyledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Seyrantepe’de bulunan 1. Sanayi Sitesi ve 2. Sanayi Sitesi tren rayı güzergahında uzun süredir hem çevresel kirlilik yaratan hem de esnafı etkileyen hurdayı toplayarak çevre temizliği yaptı. Sanayi sitelerinin hurdadan temizlenerek ferah bir alana kavuşması üzerine bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, Büyükşehir Belediyesi’nin kentte pek çok noktada ve farklı alanlarda önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Suvari, Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin Seyrantepe’de yer alan 1. Sanayi Sitesi ve 2. Sanayi Sitesi’nde büyük çapta hurda kaldırma çalışması yaptıklarını belirtti. Zabıta ekiplerinin sanayi sitelerinde çok sayıda kepçe, silindir, dozer gibi iş makinalarını kaldırdığını ifade eden Suvari, sanayi sitelerinin girişinden çıkışına kadar, 2 kilometrelik alanı hurdadan temizlediklerini kaydetti. Suvari, "Tren rayına bitişik ve yeşil alana yayılmış kanserojen madde içeren, çevre kirliliği yaratan ve esnafımızı rahatsız eden hurdaları kaldırdık. Hurdaları, trafik amirliğimizin bahçesine getirdik. Ayrıca hurda sahibi esnafımızın 500 Evlerdeki alanına taşıdık. Hak sahibi olan esnafımız amirliğimize gelerek hurdalarını alabilir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri sanayi sitelerinde gelişigüzel bırakılmış, 8 adet büyük iş makinası, 5 adet hurda araç kasası, bir silindir, 7 binek araç, 2 yakıt tankı ile 34 hurdacının malzemelerini vinçlerle kaldırdı.