Cizre Kaymakamlığı’ndan Köy Okullarına Kitap Desteği

Cizre Kaymakamlığı’ndan Köy Okullarına Kitap Desteği

Şırnak’ın Cizre İlçe Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen ’Mektup Arkadaşım’ projesi kapsamında Mardin gezisine gönderilen köy öğrencilerinin eğitim gördüğü köy okullarına kitap desteği yapıldı.
Cizre Kaymakamlığı’nın köy öğrencilerinin okuma alışkanlıklarını yükseltmek amacıyla gönderdiği 100 temel eserden oluşan kitap seti, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Müdürü Abdulhakim Selimoğlu tarafından okullara götürülüp teslim edildi. Okulları tek tek dolaşıp hem öğrencilerle sohbet eden Selimoğlu, "Köy Okullarımızda eğitim gören çok sayıdaki öğrencimiz Cizre Kaymakamlığı’nın hayata geçirdiği ’Mektup Arkadaşım’ projesine katılmışlardı. Bu proje sayesinde de öğrencilerimiz hem mektup yazmasını öğrenmiş hem de bu proje sayesinde gerçekten çok güzel geri dönütler alıp, iyi arkadaşlıklar edinmişlerdi. Bu arkadaşlıklar sonucu ve proje kapsamında projeye katılan öğrencilere bizlerde bir ödül vermek istedik. Dönemin Cizre Kaymakamı Şenol Koca’nın finansman konusundaki desteği sayesinde öğrencilerimizi ve gençlerimizi Mardin gezisine götürdük. Gezi sonucunda artan finansman ile biz yine bu çocuklara faydası dokunması için,bu çocukların ve gençlerin eğitim gördüğü okullara 100 temel eserden oluşan birer kitap seti hediye ettik. Bu vesile köyleri tek tek dolaşarak hem öğrenci kardeşlerimizle hasret giderdik hem de öğrencilerimizin okumaları için bu kitap setlerini okul idarecilerine teslim ettik" dedi.
Öğrenciler de kendilerine göstermiş oldukları yakın ilgi ve kitap desteğinden dolayı Cizre Kaymakamlığı’na ve Selimoğlu’na teşekkür etti.