Cizre’de ’obezite İle Mücadele’ Yürüyüşü

Cizre’de ’obezite İle Mücadele’ Yürüyüşü

Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda Cizre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından obezite ile mücadele kapsamında Cizre’de yürüyüş düzenlendi.
Cizre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından obeziteye karşı mücadeleye dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan obeziteye karşı mücadele kapsamında Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda Cizre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen sağlık yürüyüşleri her hafta farklı kurum ve kuruluş ile devam ediyor. Bu hafta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün yer aldığı yürüyüşe 200’e yakın çocuk katıldı.
Cizre Toplum Sağlığı Merkezi binası önünde başlayan yürüyüş, Cizre Şehir Stadında son buldu. Yürüyüşe katılan çocuklara atkı ve bere hediye edildi. Proje ile ilgili konuşan Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyeni Recep Tepe, Cizre İlçe Sağlık Müdürlüğü, Cizre Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte hareketli hayat için yürüyüş yaptıklarını söyledi.
Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi ise, "Toplumda obezitenin önlenmesi, düzenli fiziksel aktivite yapılması ve sağlık üzerine olumlu etkileri konusunda farkındalık ve duyarlılık yaratmak amacıyla, 2014 yılı Sağlık Bakanlığı Tarafından “Sağlıklı yaşam ve hareket yılı” ilan edilmiştir. Bu kapsamda bizde Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ilimizde her ayın son haftası farklı kurumlarımızla yürüyüş etkinliği planlıyoruz. Bu günde etkinliğimizi Cizre Toplum Sağlığı Merkezi koordinesinde yürüyüş etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın belirlemiş olduğu program dahilinde bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Yürüyüşümüze duyarlılık gösterip bizi bugün yalnız bırakmayıp etkinliğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.