Cizre’deki Olaylarda Ölen Nihat Kazanhan’ın Cenazesi Defnedildi

Cizre’deki Olaylarda Ölen Nihat Kazanhan’ın Cenazesi Defnedildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, dün akşam saatlerinde kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın cenazesi defnedildi.
İddialara göre, Cizre’de Yafes Mahallesi’nde yaşanan olayda arkadaşları ile oyun oynadığı sırada kimler tarafından ateş edildiği bilinmeyen kurşunun kafasına isabet ettiği 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ağır yaralanmış, ardından kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Kazanhan’ın cenazesi Cizre’de yapılan otopsiden sonra kesin ölüm nedeninin anlaşılması için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Kazanhan’ın cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Cizre’ye getirildi. Cenaze Cizre’de Tank Taburu mevkiinde yüzlerce kişi tarafından slogan, alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Grup buradan Asri Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti.
Nusaybin Caddesi’nde Kazanhan’ın cenazesi omuzlara alınarak, Asri Mezarlığı’na getirildi. Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze töreninde okunan duaların ardından 12 yaşındaki Nihat Kazanhan, gözyaşları ve dualar eşliğinde defnedildi.
Cenazenin defnedilmesinden sonra törene katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri kitlesel bir kalabalık eşliğinde küçük çocuğun öldürüldüğü yere gidip, burada bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamaların ardından beş dakikalık oturma eylemi yapıldı.
Eylemden sonra kalabalık Nihat Kazanhan için Cudi Mahallesi’nde kurulan taziye yerine geçti.