Dalından Sofraya Mandalina Reçeli

Dalından Sofraya Mandalina Reçeli

Bodrumlu iki kadın girişimci, 3 yıl önce Bodrum Mandalinası reçeli ile başladıkları üretimlerine bölgenin diğer ürünlerini de kullanarak devam ediyor.
Bodrum’un Ortakent Mahallesinde 3 yıl önce kurdukları yöresel yemek atölyesinde Bodrum’a özgü yemek kültürünü yansıtarak işe başlayan Ayşe Özbey ve Şükran Sert ürün çeşitlerini arttırarak hizmet vermeye devam ediyorlar. Özellikle yaşadıkları bölgeden topladıkları Bodrum mandalinasını değerlendiren kadın girişimciler, mandalinadan reçel ve marmelat yaparak sofralara sunuyorlar.
3 Yıldır Bodrum’un yöresel yemek kültürünü yaşatmak içinde çalışmalarını sürdüren iki kadın girişimci Bodrum mandalinasından ‘Nikah Reçeli’ üretti. Küçük kavanozlara kayarak etrafını süsleyen kadın girişimciler nikah reçelinin dışında satsuma, ceviz, bademli patlıcan, turunç, ayva ve domatesten ürettikleri reçelleri de piyasaya sunuyor.
İNTERNETTEN SATIŞ YAPIYORLAR
Bölgede yetişen bir çok ürünü kullanarak yöresel yemek atölyesinde reçelden marmelata bir çok ürün üreten kadın girişimciler ürettikleri ürünleri hem Bodrum mekezde açtıkları Bodrum Reçel Evi mağazasında hem de kurdukları bodrumrecelevi.com adlı internet sitesiyle de tüm Türkiye’ye satıyorlar. Kadın girişimciler ayrıca ülke genelinde düzenlenen yiyecek içecek fuarlarına da katılarak ürettikleri ürünleri tanıtma imkanı buluyor.