Davutoğlu "HDP'ye destek veren aydınlar ki çoğunu tanıyorum"

Davutoğlu "HDP'ye destek veren aydınlar ki çoğunu tanıyorum"

Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ahmet Davutoğlu "Bir kere duydunuz mu Demirtaş'tan artık silahı gömmemiz lazım dediğini gördünüz mü?" dedi.

Siirt'deydim bana isimlerini verdiler. 5 genç dağa kaldırılıyor. Aileleri tehdit ediliyor. Muhtarlar tehdit ediliyor. Tabi biz bunların karşısında tedbir alacağız. 1 Ekim'de görüştüğümüz Demirtaş, eğer 6 Ekim'de ayaklanın diye tweet atıp, silahlanın diye tweet atıyorsa burada bir niyet problemi var demek. Bizim açımızdan çözüm sürecinde kesintiye uğrayan şey, bununla ilgili olarak belli tarafların kendi gündemlerini dayatmaları. Silahsızlanma...

Bir kere duydunuz mu Demirtaş'tan artık silahı gömmemiz lazım dediğini gördünüz mü? HDP'ye destek veren aydınlar ki çoğunu tanıyorum, o destek mesajının içinde HDP PKK ile arasına mesafe koysun diyebiliyor mu? Çözüm sürecinin kilitlendiği yer burası. Silahları bırakacaklar mı bırakmayacaklar mı? Ama benim elimde silah olacak, ben de bu silahı istediğim zaman kullanacağım. 7 Haziran'da barajı aşmazsam silah kullanacağım yaklaşımına gelirse, çözüm süreci devam eder, muhatap olma nitelğini bu unsurlar kaybeder.