Dedaş’tan Kazı Çalişmasi Açıklaması

Dedaş’tan Kazı Çalişmasi Açıklaması

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Batman İl Müdürlüğü yetkilileri, kurum ve müteahhit firmaların yol çalışmalarında önceden kendilerini bilgilendirmelerini istedi.
Yapılan çalışmalarda elektrik hatlarına zarar verildiğini ve bazen hatların koptuğunu belirten DEDAŞ yetkilileri, kendilerinden habersiz yapılan çalışmalarda yer altı hatlarının zarar gördüğü belirtildi. DEDAŞ yetkilileri, Devlet Hastanesi Kavşağı’nda kendilerinden habersiz gerçekleştirilen bir çalışmada hat kopması sonucu 100 dolayında dairenin 24 saat, GAP Mahallesi’nde ise 300 dolayında dairenin 3,5 saat enerjisiz kaldığını belitti. Karayolları müteahhit firmasının çalışma ile alakalı kendilerine bilgi vermediğini kaydeden yetkililer, şöyle konuştu:
"Hattımız kopmasına rağmen bize bilgi verilmedi. Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine bölgeye gittik. Firma yetkilileri, hatta zarar verdiğini söylemediler. 4 ekiple saatlerce yaptığımız çalışmalar sonucunda hattın koptuğu yeri tespit ettik. Civardaki 100 ev 24 saat enerjisiz kaldı. Ertesi gün ise GAP Mahallesi’nde ana hattımızı kopardılar. Burada da yüzlerce vatandaşımız saatlerce mağdur oldu. Her iki olayla alakalı tutanağımızı tuttuk. Cumartesi günü ana hattımıza verilen zararın bilançosu 18 megavat enerjidir. Müteahhit firma hakkında yasal hakkımızı kullanacağız. Kurum ve yetkililer kazı çalışmalarında bizi haberdar ederse çalışma süresince ekiplerimizi hazır tutar, çalışma alanındaki hatlarımıza zarar gelmeyecek şekilde çalışmalara yardımcı oluruz.”
Batman’da vatandaşlara ait bazı inşaat çalışmaları sırasında da hatlara zarar verildiğini ve elektrik kesintilerinin yaşandığına işaret eden DEDAŞ yetkilileri, aynı duyarlılığı vatandaşlardan da beklediklerini ifade etti.