Değerlendirme Sonucuna İtiraz

Değerlendirme Sonucuna İtiraz

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, sendika üyeleri hakkında taraflı değerlendirme yaptıklarını iddia ettiği Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürü hakkında, Eskişehir 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını belirtti.
Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, şube binasında yaptığı basın açıklamasında, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde sendika üyesi Muhittin Yetiş’in okul müdürü olarak görev yaparken, girdiği değerlendirme sonucunda 69,03 puan alarak başarısız sayıldığını ve okul müdürlüğü görevinden alınarak, Gölpazarı ilçesinde sınıf öğretmeni olarak atandığını iddia etti. Değerlendirmenin hukuka aykırı şekilde yapıldığını ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile 2 şube müdürünün haksız ve taraflı değerlendirmede bulunduklarını savunan Yel, “Mahkeme heyeti, üyemizi haklı bulmuş ve ’Yürütmeyi Durdurma Kararı’ vermiştir. İdare, mahkemeye vermiş olduğu savunmada yönetici arkadaşımıza neden olumsuz puan verdiğini bilgi ve belgeyle ispatlayamamıştır. Bu arkadaşımız şimdi görevine iade edilecek olup, bilgi ve belge eşliğinde yeniden değerlendirilecektir” dedi.
Yel, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürü hakkında, Eskişehir 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını belirtti.