Deredeki Balıklar Ölüyor

Deredeki Balıklar Ölüyor

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde hayvansal atıklar nedeniyle çevre kirliliğinin meydana geldiği ve balıkların öldüğü iddia edildi.
İddiaya göre, Yavuzeli ilçesinde yaklaşık 4 yıl önce Belen mevkisinde kurulan ve 5 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip çiftlikten dereye akan atık suların çevreyi olumsuz etkilediği belirtiliyor.
Yavuzeli’nde esnaf olan Erol Başkahraman, bahse konu çiftliğin oluşturduğu çevre kirliliği ve sulama kanalları ile Karasu Deresine atık su karışmasıyla ilgili bazı vatandaşlarla olay yerinde açıklamada bulundu. Kahraman açıklamasında şunları söyledi: “İlçemize 2 kilometre uzaklıkta bulunan çiftliğin atık suyu, sulama kanalına ve Karasu Dere yatağına akıyor. Kokusu ve görüntüsüyle çevreyi rahatsız eden bu atık sular, vatandaşların kullandığı temiz suya karışıyor. Bu su kanalları çiftçilerimiz tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Ayrıca ilçe ve bağlı mahallelerimizde bulunan çiftçilerimiz bu suyu tarla ve bahçe sulamalarının yanında tarım işçilerimiz de bu dereden akan suyu içme suyu olarak kullanıyor. Derede yaşayan balıklar karaya vuruyor ve ölüyorlar. Bu çiftlikten akan ve vatandaşların kullandığı suya karışan atıkların yetkililer tarafından kontrol edilerek önlenmesi gerekiyor. Arkadaşlarımla birlikte balıkların karaya vurduğunu, suyun ise kirli ve bulanık olduğunu yerinde gördük. Suyun ve ölen balıkların incelenmesi için bölgeden numune alarak ilçemizde bulunan Gaziantep Gaski Müdürlüğü yetkililerine verdik. Ayrıca durumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na haber verdik. Yetkililer ise konunun yerinde inceleneceğini bildirdi” dedi.