Disiad’dan Eğiteme Destek

Disiad’dan Eğiteme Destek

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) eğitime destek faaliyetleri kapsamında Ayten Elyesa Erdoğan Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’nde yenileme çalışması yaptı.
Sanatçı Emrah İpek’in, zihinsel engelliler için Diyarbakır’da annesi adına 2001 yılında yaptırdığı Ayten Elyesa Erdoğan Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’ni geçtiğimiz aylarda ziyaret eden DİSİAD yöneticileri okulda tespit ettikleri eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlattı. Okulun çevre düzenlemesi başta olmak üzeri birçok alanda yenilikler yapıldı.
Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Diyarbakır Vali Yardımcı Mehmet Demir, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, DİSİAD Başkanı Burç Baysal ve çok sayıda iş adamı okulda bir araya geldi. Davetlilere okul için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Baysal, DİSİAD olarak eğitime önem verdikleri belirterek, "Eğitmenlerimiz engelli çocuklarımızın halka açık parklarda oynamaları konusundaki dezavantajdan söz edince tüm yönetim kurulu olarak bu parkın yapılanmasını üstlenmeye karar verdik. İsteğimiz de bu bedenlere katkı yapmak vardı. Bunu da gerçekleştirdiğimiz için bizler de son derece mutluyuz" dedi.
Daha sonra söz alan Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir ise, iş adamlarına eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.