Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Muş’ta

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Muş’ta

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis’teki programları öncesi Muş’a geldi.
Ankara’dan tarifeli uçakla Muş’a gelen Başkan Görmez’i Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş ve Bitlis il müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar karşıladı.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis’te 3 günlük bir programı olduğunu hatırlattı. Görmez, “Cuma namazından sonra Sayın Valimizi ve Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Bitlis’teki bütün din görevlileri ile bir araya geleceğiz. İlçelerde açılışlarımız olacak. İnşallah bereketli bir ziyaret olacak” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının Başbakanlığa bağlanması ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Görmez, “Ben daha önce söylemiştim. Aslında bu karar, nispeten gecikmiş bir karardır. Diyanet İşleri Başkanlığı yaklaşık 30 yıl doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı bir kuruluş olarak yoluna devam etmiştir. Bu kararı halkla var olan yüksek kabul ve teveccühün bir tezahürü olarak görüyorum. Sadece halkımızın değil, gönül coğrafyamızdaki bütün Müslüman kardeşlerimizin başkanlığımıza çok farklı bir bakışı var. Bu karar onun küçük bir yansımasıdır ancak bizim sorumluluklarımızı da artıran bir karardır” dedi.