Domotex Halı Ve Zemin Kaplamaları Fuarı Sona Erdi

Domotex Halı Ve Zemin Kaplamaları Fuarı Sona Erdi

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarının kapanmasıyla birlikte Gaziantepli halıcılar Türkiye’ye döndü.
Fuarın başarılı geçtiğini ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, sektörle ilgili Türkiye’nin ve özellikle Gaziantep’in birçok konuda belirleyici pozisyonuna geldiğini vurgulayarak, “17-20 Ocak 2014 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarı bitmiş olup fuara katılan halıcılarımızın büyük bir bölümü Gaziantep’e döndü. Fuar süresince modern makine halısı alanında Türkiye’den katılan firmalarımızın birçok konuda belirleyici pozisyonlara geldiğini görmek hepimizi mutlu etmiştir. Bugün dünya halı pazarlarında sektörümüzle ilgili trendlerin belirlenmesi yanında fiyat oluşumlarında da Türkiye’nin önemli aktörler arasında yer alması ülkemizin sektörde geldiği yerin görülmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Fuar süresince katılımcı firmalarımızla sürekli temas kurarak gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulunurken yabancı ülkelerin ve özellikle makine üreticisi firmaların sektörümüzle ilgili gerçekleştirdiği yenilikleri görme şansımız da oldu. Fuarın sonuçlarının ülkemize ve katılımcı firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Uluslararası Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarına katılmak için Almanya’ya giden Gaziantepli firmalar temsilcileri ve çalışanları özel bir uçakla Gaziantep’e döndü.