Dsi 10. Bölge Müdürlüğü’nden Kum-çakıl Ocağı İşletme Sahiplerine Uyarı

Dsi 10. Bölge Müdürlüğü’nden Kum-çakıl Ocağı İşletme Sahiplerine Uyarı

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü yoğun yağışlar nedeniyle baraj suyu tahliyesi konusunda nehir kıyısındaki kum-çakıl ocağı işletme sahiplerini uyardı.
Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Batman Barajı’ndan, işletme programı çerçevesinde 10 Ocak 2015 tarihinden itibaren yağış yoğunluğu ve gelen akımlara bağlı olarak zorunlu ve kontrollü olarak su tahliyesine başlanacağı ifade edildi. Zaruri hallerde yapılacak tahliye işlemleri esnasında can ve mal kaybının önlenmesi için özellikle nehir yatakları etrafındaki yerleşim birimleri sakinlerinin ve nehir yatağında kurulmuş olan kum-çakıl ocaklarının, önceden haberdar edilmesinin büyük önem arz ettiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
"Batman Barajı havzasına düşen yağışın yoğunluğu ve gelen yüksek akımlara bağlı olarak, kontrollü bir şekilde tahliye işlemi yapılması gerektiğinden, yapılacak tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla, nehir yatağındaki kum-çakıl ocağı işletme sahiplerine ve kamuoyuna önemle duyurulur."