Meksika'da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Ölümler 90'a Ulaştı

Meksika'da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Ölümler 90'a Ulaştı
Meksika'da yılbaşından bu yana etkili olan aşırı sıcak hava dalgası, ölümlere neden olmaya devam ediyor. Ülke genelinde, 2024'ün başından bu yana aşırı sıcaklardan hayatını kaybedenlerin sayısı 90'a yükseldi.

Meksika basınında yer alan haberlere göre özellikle Veracruz, Tabasco, Tamaulipas, Nuevo Leon ve San Luis Potosi eyaletlerinde rekor seviyelere ulaşan sıcaklıklar, ölümlerle sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre sadece 29 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında 29 kişi aşırı sıcaklar nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ayrıca yaklaşık 2 bin kişinin güneş çarpması nedeniyle hastanelere başvurduğu bilgisi paylaşıldı.

Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN), yeni bir sıcak hava dalgasının daha etkili olacağını duyurarak, özellikle kronik hastalığı bulunan vatandaşların zorunlu olmadıkça belirli saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. SMN'nin yanı sıra, Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nden (UNAM) yapılan açıklamada, mayıs ayının son 15 gününde ülke tarihinin en yüksek sıcaklıklarının kaydedildiği belirtildi.

Meksika'nın 14 eyaletinde hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aştığı ifade ediliyor. Uzmanlar, bu aşırı sıcakların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve halkın bu konuda dikkatli olması gerektiğinin altını özenle çiziyor.