Dursun Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Ve Büro Sen Başkanlığından Ayrıldı
Türk Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro Sen Başkanı İbrahim Dursun 25 yıllık sendikacılık yaşamının ardından bu görevlerinden istifa etti.
Sendika binasında yaptığı konuşmada ‘istifa’ nedenini açıklayan İbrahim Dursun, Aralık ayında yapılan 5. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada bunun son genel kurul olduğunu söylediğini natırlattı. Dursun, "Her şeyin bir sonu var. Bu görevlerimden istifa ederken mesaj vermekte istedim. Bu makamlar, çöreklenecek, emekli oluncaya kadar oturulacak yerler değildir. Sendika ve siyasi parti genel başkanlarına ’genç arkadaşların önünü açınız’ diye sesleniyorum. Yönetim kurulu üyeliğim devam ediyor. Yönetim kurulumuz yaptığı toplantı sonrası arkadaşımız Metin Ucal’ı oybirliği ile başkan seçtiler. Çalışmalarında her zaman destek vereceğim. 25 yıldır bu işe başladığım günkü heyecanı istifamı verirken de aynı heyecanı yaşıyorum” diye konuştu.
Yönetim kurulunun oy birliği ile Türk Büro Sen Başkanı olan Metin Ucal da yaptığı konuşmada, İbrahim Dursun’a bitmeyen enerjisi ile yaptığı hizmetleri için teşekkür etti. Ucal, “Bizlerin her zaman yanımızda ve destekçimiz olacağına inanıyorum. Teslim aldığım bu görevin ağırlığını ve sorumluluğunu yaklaşık 8 yıldır şubemizde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmış olmam nedeniyle çok iyi biliyorum. Sendikamız ilkelerinin bana ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma yüklediği sorumluluk bilinciyle teslim aldığım bu onurlu görevi bıkmadan yorulmadan en iyiye taşıyabilmek için gayret göstereceğim” diye konuştu.
Ucal, görevlerinden ayrılan İbrahim Dursun’a çiçek ve teşekkür plaketi verdi.