EDİRNE’DE ŞİDDETLİ FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, AĞAÇLARI DEVİRDİ

EDİRNE’DE ŞİDDETLİ FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, AĞAÇLARI DEVİRDİ

Edirne’de sabah saatlerinde etkili olan şiddetli lodos ve sağanak yağmur kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Tarihi Selimiye Camii’nin bahçesindeki çam ağaçları kökünden sökülerek devrilirken, birçok binanın da çatısı uçtu.
Hafta boyunca Marmara Bölgesi’nde etkili olan şiddetli lodos, Edirne’de de etkisini gösterdi. Şiddetli fırtınaya bir de sağanak yağmur eklenince kentte yaşam durma noktasına geldi. Yerleşim bölgelerindeki yüksek katlı binaların çatılarında maddi hasarlar oluştu. Polis ekipleri, çatılardan savrulan parçalardan yayaların ve araçların etkilenmemesi için birçok noktada caddelerde güvenlik şeritleri oluşturdu.
AMATÖR FUTBOL MÜSABAKALARI ERTELENDİ
Şiddetli lodos, kent genelinde hafta sonu oynanan amatör futbol müsabakalarını da etkiledi. Müsabakaların oynanacağı sahalarda bulunan yedek kulübeleri devrildi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkilileri ve hakemler, olumsuz hava şartlarından dolayı müsabakaları ileri bir tarihe erteledi.
Rüzgar, tarihi Selimiye Camii bahçesinde bulunan çam ağaçlarını da kökünden söktü. Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ dediği tarihi camiye gelen ziyaretçiler, zor anlar yaşadı.
TARİHİ KÖRPÜLER ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI
Bulgaristan’da yaşanan şiddetli yağışların ardından Tunca ve Meriç nehirlerinin su debileri tekrar yükselmeye başladı. Sarayiçi Er Meydanı’nda ulaşımı sağlayan tarihi Fatih ve Kanuni köprüleri, sel ve su taşkınları sebebiyle güvenlik açısından yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri tarafından konulan dubalarla kapatılan köprülerdeki su seviyeleri kritik noktalara ulaştı.
Kentte yaşanan olumsuz hava koşulları emniyet ve belediye ekiplerini alarm durumuna geçirdi. Polis ekipleri trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda ve caddelerde kontrollerini sıklaştırırken, belediye ekipleri cadde ve sokaklara devrilen ağaçları ve çatı parçalarını temizlemek için çalışma başlattı.