Elazığ’da Kar 367 Köy Yolunu Kapattı

Elazığ’da Kar 367 Köy Yolunu Kapattı

Elazığ’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle şuana kadar merkez ve ilçelere bağlı 367 köy yolu kapandı.
Bir çok ilde olduğu gibi Elazığ’da dün akşam etkisini gösteren kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapadı. Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin yaptığı çalışmada şuana kadar 562 köyden 367’sinin yolunun kar nedeniyle kapandığı belirlendi. Kapanan köy yollarını açmak içim çalışmalara başlandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Nazif Bilginoğlu, "Akşam saatlerinden itibaren başlayan etkili kar yağışı sonrasında 367 köy yolumuz ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’mize bağlı ekipleri dün akşamdan itibaren yağan yoğun kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarına başladı" dedi.
Kar yağışı ve tipinin geçtiğimiz hafta yaşanan kar yağışında kapanan ve açtıkları köy yollarını yeniden ulaşıma kapattığını dile getiren Bilginoğlu, "Sabah erken saatlerden itibaren kapanan köy yollarımızı yeniden ulaşıma açmak üzere çalışmalara başlanmıştır. Ekiplerimiz hava koşullarının elverdiği ve tipi olmadığı sürece 24 saat esası ile çalışarak kapalı köy yollarımızı yeniden en kısa zamanda ulaşıma açacaktır" şeklinde konuştu.