Elbistan Ak Gençlik’te Karaç, Güven Tazeledi

Elbistan Ak Gençlik’te Karaç, Güven Tazeledi

AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Teşkilatı’nın 4.Olağan Kongresi tek liste ile gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Talip Karaç, yeniden bu göreve seçildi.
AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Teşkilatı’nda kongre heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Talip Karaç’ın tek adaylığında parti binasında gerçekleştirilen kongreye AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyeleri Cihat Ahıskalı ve Halil İbrahim Alagöz’ün yanı sıra İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Kadın Kolları Başkanı Elife Aynur Soydan, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.
Kongrede ilk olarak divan oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından faaliyet raporuna ilişkin olarak hazırlanan sine-vizyon izlendi. Daha sonra kürsüye gelen isim AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Başkanı Talip Karaç, “AK Parti, kurulduğu günden bugüne Türkiye’de birçok şeyde değişim ve gelişim gerçekleştirdiği gibi siyasette de siyasetin içeriği ve anlayışında da daha yeni bir ufuk ve vizyon kazandırdı. AK Parti’den önce gençlik, siyasette bir dolgu malzemesiydi. Siyasette gençlere yer verilmez, gençler beceremez, yapamaz, emanet edilmez denilirdi. İşte buna rağmen kurucu Genel Başkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, ‘Gençler, gelecek ve siyaset sizlerin elinde yükselecektir’ diyerek siyasette yeni ufuk ve anlayış kazandırmıştır. İşte biz de bu liderin gençleri olarak bize açtığı alanda davamız için elimizden geleni ortaya koyuyor ve siyaset yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Daha sonra kürsüye davet edilen AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ise, parti genel merkezlerinin aldığı karar doğrultusunda tüm teşkilat kongrelerini tek liste ile gerçekleştirdiklerine işaret etti.
“Kongreler bütün siyasi partilerin bayramıdır” diyen Başkan Kısaca, “Ama sadece Allah’a şükürler olsun bu bayramı sadece AK Parti mensupları kutluyorlar. Diğer partilerde savaş alanlarına dönen kongre salonları ve birbirleriyle kavgalı, kırgın ve küskün insanlar ve bu şekilde yapılan bir siyaset var. Bundan önceki dönemde görev alan gençlik kolları başkanlarımız olmak üzere bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonrası için de yeni göreve başlayan arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. AK Parti Teşkilatlarında konuşmalar önceden yapılır ve herkes teşkilat adabına uyar, tek liste halinde seçimlere gidilir. Genel merkezimiz, yapmış olduğu bütün çalışmalarda en hayırlısı olduğu, dargınlık, kırgınlık ve insani diyaloglarda aksama yol açmadığı tespit edildiği için bu sistem kullanılıyor. Allah’a şükürler olsun kongrelerimizi bu şekilde yapmış oluyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyeleri Cihat Ahıskalı ve Halil İbrahim Alagöz ve İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay’ın konuşmalarının ardından seçimlere geçildi.
Kullanılan oyların tamamını alan mevcut başkan Talip Karaç yeniden bu göreve seçildi.