Emeklilerin İsyanı: "İnsanca Yaşam İstiyoruz!"

Emeklilerin İsyanı: "İnsanca Yaşam İstiyoruz!"

Ankara'da Tüm Emeklilerin Sendikası üyeleri, ekonomik koşulların iyileştirilmesi talebiyle Kızılay'da bir araya geldi. Sendika üyeleri, "İnsanca yaşamak istiyoruz", "saraya değil emekliye bütçe", "sefalete teslim olmayacağız" sloganlarıyla seslerini duyurdu.

Emekliler Adeta Sürünüyor

Basın açıklamasında konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası üyesi Ünver Ünal, "Emekliler adeta sürüm sürüm sürünüyor. Beslenemiyor, yatağa aç giriyor, karnını doyuramıyor. Emekliler pazar yerine gittiğinde sadece fiyatları inceliyor, alışveriş yapamıyor. Sözün özü, emekliler adeta sürünüyor." dedi. Ünal, "2008'de uygulamaya konulan 'Sosyal Güvenlik Reformu' derhal iptal edilmelidir. Memurlara verilen seyyanen ödenek, bütün emeklilerin maaşına hemen eklenmeli ve en düşük emekli maaşı, işe yeni başlamış en düşük memur maaşına eşitlenmelidir." şeklinde taleplerini dile getirdi.

"Torunuma Veremeyeceğim Parayı Utanmadan Bayram İkramiyesi Diye Bana Veriyorlar"

Mitingde konuşan emekli Meryem Serel ise, "Bu ülkede sadece emekliler değil, asgari ücret ile çalışanlar da hayat standartlarının çok altındalar. Tabii ki biz hakkımızı almak zorundayız. İnsanca yaşama isteğimizi söylemek zorundayız. Onlar duyana kadar bıkmadan usanmadan bu meydanlarda olacağız. Talebimiz insanca yaşamak. Yoksulluk sınırının üstünde bir ücret talep ediyoruz. Torunuma veremeyeceğim parayı utanmadan bayram ikramiyesi diye bana vermeye kalkıyorlar." şeklinde konuştu.

"Sadaka Değil, Ödediğim Primlerin Karşılığını İstiyorum"

Bir diğer emekli bir vatandaş ise, "Aldığımız maaş çok düşük. Emekliler çok zor durumda. Ben yıllarca prim ödedim. Sadaka istemiyorum. Ödediğim primin karşılığını almak istiyorum." dedi. Tüm Emeklilerin Sendikası, taleplerinin karşılanmaması halinde yakın bir zamanda birçok bölgede mitingler düzenleme tehdidinde bulundu.