Engelli Kardeşler Akülü Araç İstiyor

Engelli Kardeşler Akülü Araç İstiyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan iki engelli kardeş, yaşamlarını daha rahat sürdürebilmek için yetkililerden akülü araç talep etti.
Yeşiltepe Mahallesi’nde ikamet eden 19 yaşındaki Semra Oktay ile 23 yaşındaki Emrah Oktay adlı engelli kardeşler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 19 Yaşındaki bedensel engelli genç kız Semra evde sıkıldığını ve dışarı çıkmak istediğini ancak bunu yapamadığını söyledi. Akülü araç olduğu zaman daha rahat bir şekilde istediği yere gidebileceğini belirten Semra, yetkililerin sesini duymasını istedi.
23 yaşındaki bedensel engelli Emrah Oktay ise evde boş oturmaktan canının çok sıkıldığını söyledi. Emrah Oktay, "Evde durmak istemiyorum bende dışarı çıkıp gezmek istiyorum. Ancak bu pek mümkün olmuyor. Aslında tekerlekli sandalyem var ama bunu sürmem için birinin yardım etmesi gerekiyor. Ama akülü araç olsa kimsenin yardımına ihtiyaç duymam. Akülü aracımın olmasını çok isterdim hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" dedi.
Anne Behiye Oktay ise bir evde iki tane engelliye baktıklarını söyledi. Çocukların sağlık bir şekilde dünyaya geldiklerini anlatan Behiye Oktay çocuklarının çeşitli zamanlarda geçirdikleri menenjit hastalığı yüzünden engelli kaldıklarını aktardı. Maddi durumlarının iyi olmadığını ifade eden Behiye Oktay, engelli çocukları için hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini söyledi.