Engellileri Anlamak İçin Göz Bandı İle Yürüyüp Film İzlediler

Engellileri Anlamak İçin Göz Bandı İle Yürüyüp Film İzlediler

Dünya Engelliler Günü Yalova’da ilginç bir şekilde kutlandı. Yalova Belediye Başkanı vefa Salman, engellilerin anlatıldığı bir filmi göz bandı ile izleyerek görme engellileri anlamaya çalıştı.
Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Engelliler Günü kutlamaları Cumhuriyet Anıtına çelenklerin konması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinlik kapsamında Yalova Belediyesi tarafından alınan 2 engelli aracıda törenle hizmete girdi. Araca ilk engelliyi ise Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bindirdi.
Ardından engelliler tarafından bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Bu yürüyüş ilginç bir uygulamaya da sahne oldu. Engellileri anlamak isteyen engelsiz vatandaşlar gözlerine görmelerini engelleyen göz bandı takıp ellerine baston alarak kortej boyunca yürümeye çalıştılar. Oldukça zorlanan engelsizler," Engellilerin nasıl güçlük çektiklerini şimdi daha iyi anlıyoruz" demekten de kendilerini alamadılar.
Kutlamalar Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen protokol töreni ile sürdü. Yalova Belediyesi ve Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği arasında engellilere fotoğrafçılık eğitimi vermeyi hedefleyen, "Farklı Objektifler" Projesinin protokolü, Yalova Rotary Kulübü ile Yalova’da yaşayan engellilerin zorlanmadan girip çıkabilecekleri, "Engelsiz Kafe" Projesinin protokolleri imzalandı. Protokollere Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği adına dernek başkanı Suat Gök, Yalova Rotary Kulübü adına dönem başkanı Sibel Binici Yalova Belediyesi adına ise Belediye Başkanı vefa Salman imza attı.
Protokol imza töreninin ardından Benim Hikayem adlı sinema filminin izlenmesine geçildi. Yalova Belediye Başkanı vefa Salman ve törene katılanlar engellilerle empati yapabilmek adına filmin ilk 7 dakikalık bölümünü yine göz bandı ile izlediler.