ERÜ’DE MOLEKÜLER GENETİK ALANINDA EĞİTİM KURSU

ERÜ’DE MOLEKÜLER GENETİK ALANINDA EĞİTİM KURSU

Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi (GENKÖK) tarafından Gen-Kök Konferans Salonu’nda “Klinisyenler için Moleküler Genetikte Araştırma Yöntemleri Kursu” düzenlendi.
2-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kursta klinisyenlerden oluşan kursiyerler beş gün boyunca genetik ve kök hücre alanında farklı konu başlıkları ile uygulamalı eğitimler alacaklar.
Erciyes Üniversitesi’nde çalışan klinisyenlere özel verilecek olan bu eğitimlerde “Genetik Terminolojisi, Kandan ve Kemik İliğinden Lokozit İzolasyonu, Kandan ve Kemik İliğinden DNA ve RNA İzolasyonu, RFLP, RT- PCR, Real Time PCR, DNA Dizi Analizi, Micro ARRAY” başlıklı konular yer alacak.
Genom ve Kök Hücre Merkezi (GENKÖK) Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul konuşmasında; “Erciyes Üniversitesi bilimsel çalışmalar kadar, bu bilimsel çalışmaları yapan eğitimli ve nitelikli insan gücüne de ihtiyaç duymaktadır. Bu eğitimler, ileride yapacağımız birçok bilimsel çalışmanın sağlıklı ilerleyebilmesi için yapılan bir eğitim kursudur. GENKÖK Merkezi bildiğiniz gibi 3 yıl kadar önce açıldı ve şuan 110 civarında proje ile hizmete devam ediyor. Bu hizmetin daha genişlemesi ve daha kapsamlı hale getirilebilmesi içinde bizim yetişmiş elemanlara ihtiyacımız var. Bu elemanlar tabi ki master-doktora yapan elemanlar olabileceği gibi, şuanda profesör ve doçent olmuş ama genetik alanında ya da kök hücre alanında çalışma yapmak isteyen bilim adamlarına da ihtiyacımız var. Bu amaçla bugün klinisyenler için moleküler genetik kursu düzenledik. Bu kurs içerisinde 20 civarında öğretim elemanını seçtik. Bu çalışma grubu her gün öğleden sonra beş saat kadar bir süre içerisinde hem teorik hem de pratik uygulamalar yapacaklar. Kurs bitiminde de kursiyerlere kursa katıldıklarına dair sertifikada vereceğiz. Temel amaç bu kurstaki bilgilerini kullanarak kendi ihtiyaç duydukları ya da ilgi duydukları alanlarda projeler yapmalarını sağlamak ve teşvik etmek” dedi.