Eyüp Belediyesi’nden, Kadınlara Özel Sıra Gecesi

Eyüp Belediyesi’nden, Kadınlara Özel Sıra Gecesi

Eyüp Belediyesi ve Erdem Kültür ve Ahlak Derneği (ERDEMLER) işbirliğiyle kadınlara özel sıra gecesi düzenledi. ‘Türkülerimizde Anlatılan Ortak Değerlerimiz’ konulu etkinliğe kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
Eyüp Belediyesi ve Erdem Kültür ve Ahlak Derneği (ERDEMLER) işbirliğiyle, Afife Hatun Kültür Evi’nde kadınlara yönelik sıra gecesi düzenledi. "Yörem Türkiye’m" ortak değerler çevresinde, yemekten giyime, masallardan türkülere, doğumlardan düğünlere kadar gelenekselleşen kültürel yapının paylaşımına yönelik yapılan etkinlikte, sözel ve görsel sunumlar, canlandırmalar, dinletiler, defileler, yapıldı. Sadece kadınların katılımlarıyla gerçekleşen programdan Eyüplü hanımlar memnun bir şekilde ayrıldı.
Bu tür etkinliklerin insanları kaynaştırdığını söyleyen Fatime Macit, “Bu tür etkinlikler insanları birbirleriyle tanıştırıyor, kaynaştırıyor. İnsanların sinirleri, moralleri düzeliyor, güzel bir etkinlik. Sadece kadınlara yönelik olması kadınların daha çabuk, daha rahat kaynaşmasını sağlıyor. Kadınlar evde oturup canı sıkılacağına gelir buraya stres atar, rahatlar bu açıdan çok güzel bir program” diye konuştu.
Eyüp Belediyesi’nin her ay bu tür etkinlikler düzenlediğini belirten Nuran Tokatlı, “Belediyemizin düzenlediği programları sürekli takip etmeye çalışıyorum. Program çok güzel, Belediyemizin her ay düzenlemiş olduğu, Erdem Kültür ve Ahlak Derneği (ERDEMLER) ile hazırlanmış bir program. Belediyemizin hanımlara yönelik etkinlikleri gayet olumlu. Bu programda türkülerimizin önce hikayeleri anlatılıyor akabinde türküler söyleniyor, bu şekilde güzel bir program oluyor. Hem hikayeleri dinlemiş oluyoruz, hem türküleri dinlemiş oluyoruz, gayet keyifli bir program” şeklinde konuştu.
Gençlerimizi bilinçlendirmede bu tür programların çok etkili olduğunu belirten Leyla Özkalp, “Bazı şeyleri unutuyoruz, en güzeli Eyüp Belediyesi’nin Erdem Kültür ve Ahlak Derneği (ERDEMLER) işbirliği ile düzenlediği bu gecede türkülerimizin anlattıkları duyguyu düşünceyi hissediyoruz. Biz çok memnunuz, her seferinde bayanlar olarak bu tür programlara katılıyoruz. En azından evde boş boş oturmaktansa bu tür etkinliklere katılarak bazı şeyleri öğrenmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.