Fatsa’da Öğrencilerin Karne Heyecanı

Fatsa’da Öğrencilerin Karne Heyecanı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 2014-2015 eğitim-öğretim sezonu ilk döneminin bitmesiyle 21 bin 952 öğrenci karne sevinci yaşayarak tatile girdi.
Fatsa’da karne töreni Ali Rıza Demircan İlkokulu’nda gerçekleşti. Düzenlenen törene Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Eğitim öğretim yılının ilk döneminde başarılı olan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirirken, okula ve öğrencilere önemli hizmette bulunanlar ise protokol tarafından plaketle onurlandırdı.
Törende açılış konuşmasını yapan Ali Rıza Demircan İlkokulu Müdürü Nihat Altay, “4-5 aylık maraton sonunda 1. yarı yılı tamamlamış bulunuyoruz. Bugün alınan karneler öğrencilerin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Başarılı olmanın en önemli aşaması kendine güvenmedir. Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Ancak unutmayınız ki boşa vakit geçirmek değildir. Tatillerde kitap okumanın yanında zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. Çünkü okumak, problemlerin, sıkıntıların kaynağını kurutur. Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenini kaybedecek sözlerden kaçınmalısınız. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Çocuklarınızı her haliyle sevin ve daha iyi olması için onlara bizimle birlikte yol gösterin, rehberlik edin” dedi.
Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ise, “1. yarıyıl sonunda ara karnenizi almış oldunuz. Sizlerin başarıları bizleri her zaman gururlandırıyor. Bizim size olan inancımız çok büyüktür. Tatil döneminde öncelikle dinlenmenizi ve bunun yanında kitap okuma, çeşitli sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma gibi etkinliklerle kendinizi geliştirecek aktivitelerde bulunmanızı ve böylelikle 2. yarıyıla umut dolu bir başlangıç yapmanızı ümit ediyorum. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi törene katılanlardan tam not alırken, karne töreni öğrencilere karnelerinin verilmesi ile son buldu.