Feshane’de Çanakkale Günleri Başladı

Feshane’de Çanakkale Günleri Başladı

Feshane’de düzenlenen Çanakkale Tanıtım Günleri, geniş bir katılımla start aldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı Feshane Çanakkale Günleri, büyük ilgi gördü.
Mehteran ekibinin gösterileriyle başlayan tanıtım günlerine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tanıtım günlerinde İpek Tanrıyar’ın düzenlediği Çanakkale Savaşı’nda kullanılan kıyafetlerden düzenlenen bir defile yapıldı.
Yaptığı konuşmada Çanakkalelilerden övgü ile bahseden Bakan Müezzinoğlu, “Ay yıldızlı bayraktan onur ve gurur duyan, Türk Milletinin mensubu olmaktan onur ve gurur duyan, herkes aynı zamanda Çanakkalelidir. Çanakkale gerçekten bu ülkenin bağımsızlığının, bu milletin değerlerine sahip çıkışının önemli köşe taşı bir yerimiz” dedi. Stantları gezen Bakan Müezzinoğlu, Çanakkale yöresine ait lezzetleri tattı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Gelibolu Yarımadası’nda koynunda uyuttuğu bir çok milletten, dinden, dilden, yitirdiğimiz canlarla bizim şehitlerimizle bir devrin battığı yerin omuzlarımızdaki büyük sorumluluğunu hiç unutmadan, bu dünya miraslarına sahip olmanın haklı gururu ile ‘Barışa ev sahibiyiz’ sloganı ile öyle söyleyerek 2015’te herkesi Çanakkale’ye bekliyoruz” diye konuştu.