Fetih töreninde TSK tartışması

Fetih töreninde TSK tartışması

Siyasiler fetih töreniyle ilgili özetle şunları söyledi;

ALET EDİLMESİ İYİ OLMADI

Selahattin Demirtaş (HDP Eş Genel Başkanı): Sonuçta Cumhurbaşkanı başkomutandır. Ne yapacaklar? Ya Hava Kuvvetleri Komutanı 15 gün rapor alacaktı ya da emir komuta zinciri içinde istenileni yapacaklardı. Savaş uçaklarının ya da gösteri uçaklarının seçim propagandasına alet edilmesi iyi olmamıştır. Yine de ne kadar itiraz edebilirlerdi.

‘KATILMIYORUZ’ DEMELİYDİ

İsmet Büyükataman (MHP Genel Sekreteri): TSK ‘katılmıyoruz’ demeliydi. Birilerine siyasi payanda olabilecek görüntülerden imtina etmesi gerekirdi. Bu kurum milletin gözbebeğidir. Siyasi polemiklerden uzak durmalı ve güvenilirliğine gölge düşürmeyecek hassasiyeti ortaya koymalı. Erdoğan’ın ve AKP’nin seçimlere kısa bir süre kala, istismar etmeyecekleri şeyin kalmadığına en son örnek bu durum. TSK ile alakalı itibarsızlaştırma için özel gayret gösterildiğini kimsenin unuttuğu sanılmasın.

AKP’LİLER Mİ FETHETTİ

Celal Adan (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Bu milletin fethidir. AKP’liler mi İstanbul’u fethetti? Türk milleti fethetti. Bütün siyasi partileri davet etmesi gerekirdi. Bir medeniyete kapı açmış büyük milletimize hakarettir. Bunu siyasallaştırmayın. Türk milletinin gururla kutlayacağı günü, AKP’ye, 7 Haziran’a yatırım diye şova dönüştürmek ayıptır.