Forum Trabzon’da Çocuklar Robotların Dünyasına Seyahate Çikiyor

Forum Trabzon’da Çocuklar Robotların Dünyasına Seyahate Çikiyor

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi Forum Trabzon, yarıyıl tatilinde minikleri robotlarla buluşturacağı bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
28 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında her gün 13.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Robot Atölyesi’nde, katılımcı çocuklardan “Robot nedir? Hayatımızda nerede yer alır? Nelere robot deriz?” gibi sorulara cevap vermeleri istenecek. Böylece robotlar hakkında kafalarındaki düşünceleri paylaşacak olan çocuklar, hayal güçlerinin de sınırını zorlayacak.
‘Hayalindeki Robot’ bölümünde çocuklar hayal dünyalarındaki robotu tarif edecek, atölyenin bir sonraki aşamasında ise Vibrobot Yapımı’na geçilecek. Çeşitli eşyaları kullanarak vibrobot yapacak olan çocuklar, basit bir robot için gerekli parçaları birleştirerek robot dünyasının eğlenceli yanını keşfedecek.
‘Robot Dünyasına Seyahat’ başlıklı bölümde ise çalışma şekillerine göre farklılık gösteren 4 robot, çocukların verdiği farklı görevleri yerine getirmeye çalışacak.
Robot Boyama, Robot Konsol Oyunu, Air-Bots Şişme Oyun ve Robot Kostüm karakterlerle fotoğraf çekimi gibi eğlenceli etkinliklerle sürecek olan Robot Atölyesi’ne katılan tüm çocuklara sertifika verilecek.