Gaib Anadolu Lisesi’nde İlk Karne Heyecanı

Gaib Anadolu Lisesi’nde İlk Karne Heyecanı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından yapımı tamamlanan bu yıl eğitim öğretime açılan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk karne sevinci yaşandı.
Gaziantep Valiliği tarafından yürütülen ‘Eğitime Bir Tuğla da Sen Koy" kampanyası kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından yapımı üstlenilerek hizmete açılan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yarıyıl tatiline girilmesiyle birlikte ilk karne heyecanı yaşandı.
Seyrantepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve bu sene 230 öğrencinin eğitim görmeye başladığı okulda ilk karne dağıtımı nedeniyle tören düzenlendi.
GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan ve GAİB Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün’ün öğrencileri yalnız bırakmayarak sevinçlerine ortak olduğu karne dağıtım törenine, okul idarecilerinin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.
Düzenlenen törende bu yıl eğitim öğretim sezonuna merhaba diyen GAİB Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilere ilk defa karne verecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını bir arada yaşadıklarını kaydeden Okul Müdürü Bilal Tunç, böylesi güzide bir eğitim kompleksini Gaziantep’e kazandıran GAİB Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.
GAİB Anadolu Lisesinin iç tefrişatı ve teknolojik donanımıyla sadece Gaziantep ve bölgenin değil Türkiye’nin sayılı eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ise "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmeleri için okulun yapımında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık" dedi.
GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ise törende yaptığı konuşmada, öğrencilerden tek isteklerinin derslerine çok iyi çalışmaları ve vatana millete hayırlı birer bireyler olarak kendilerini yetiştirmeleri olduğunu söyledi.
GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin her yönüyle farklı ve özel bir lise olduğunu bu nedenle bu okulda eğitim gören tüm öğrencilerin kendilerini şanslı olarak görmeleri gerektiğini vurgulayan Çıkmaz, şunları söyledi:
“Sizler burada göreceğiniz dış ticaret ve diğer mesleki eğitimlerle güçlü Türkiye’nin yarınları ve umudu olacaksınız. Gaziantep’in bir zamanlar 400 milyon dolar olan ihracatı şimdi 7 milyar dolar seviyelerinde; yetişmiş eğitimli insan gücümüzle bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağına inanıyoruz. Bu nedenle biz bu eğitim yuvasını sizlerin hizmetine sunarken dünya standartlarında bir okul olması için de çaba harcadık, sizlerden tek beklentimiz derslerinize çok çalışmanız ve hayatınız boyunca hep başarılı olacak adımlar atmanız.”
Tören sonrası GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, öğrencilere ilk karnelerini dağıtarak, başarı belgesi alan öğrencilere de çeşitli hediyeler armağan ettiler.
Öte yandan Okul Aile Birliği Başkanı Bilal Tunç ve bazı veliler de, Çıkmaz ve Kaplan’la bir araya gelerek, Türkiye’de model olarak gösterilen bir eğitim kompleksini çocuklarına kazandırdıkları için GAİB Başkanlar Kurulu ve tüm üyelerine teşekkür ettiler.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki ilk karne töreni toplu hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.