Gaziantep Valiliği Ve Edacan Grup Arasında Okul Protoklü İmzalandi

Gaziantep Valiliği Ve Edacan Grup Arasında Okul Protoklü İmzalandi

Gaziantep Valiliği ‘’Hayırseverlerce Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi Kampanyası" dahilinde Edacan Grup ile protokol imzaladı.
Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Edacan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener tarafından imzalanan protokol kapsamında Şahinbey Güneykent Mahallesinde 33 derslikli ortaokul yapılacak.
Gaziantep Valiliği Atatürk Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Erdal Ata, eğitimin Gaziantep ve ülke genelinde en önemli sorunlardan biri olduğunu belirterek, ‘’Her zaman ve her ortamda dile getiriyoruz. İlimizin de ülkemizin de en önemli sorunu eğitimdir diyoruz. Gaziantep’te şuanda 500 bin öğrencimiz var. Açık liseleri de dahil ettiğimiz zaman 552 bin civarında öğrencimiz var. Bugün Türkiye de 81 ilin 45 ildeki nüfustan fazla öğrenci bünyesinde barındıran bir kent. Eğer biz bu çocuklarımız iyi yetiştirirsek, onlara iyi bir eğitim verirsek, yarınlara iyi bir şekilde hazırlarsak hem kendi hayatlarını kurtarmış oluruz, hem de ailesine Gaziantep’imize, ülkemize, devletimize faydalı birer birey haline getiririz. Ama bunlara iyi birer eğitim veremezsek onlar hayat boyunca sorun olmaya, sorun olarak yaşamaya devam edecektir. Dolayısıyla biz her ortamda gibi eğitim-eğitim diyoruz. Öncelikle ilimizdeki okul derslik açıklarını ortadan kaldırmak, öğretmen açıklarını ortadan kaldırmak, eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Sağ olsun Ahmet Selim Ener Beyle birkaç kez görüştüğümüzde kendisine bu önerimizi ilettiğimizde en son ziyaretinde Sayın Valim bir okul yaptırmak istiyoruz.2015 yılında protokolünü imzalayalım diye söylemişlerdi’’ diye konuştu.
Edacan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener böyle bir projeye katkı sağlamaktan dolayı gururlu olduklarını söyleyerek, ‘’Böyle bir gururlu işte Sayın Valimiz öncü olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Para kazanmak önemli ama kazandığınız parayı yerli yerince harcamak daha önemli. Eğitim her şeyin başı bu okulda da inşallah güzel öğrenciler okurlar, belli noktalara gelirler, memlekete doktor olurlar, mühendis olurlar, bizde onun gururunu yaşarız’’ diyerek sözlerini noktaladı.