Gaziantep Vergi Dairesi Başkanından 2014 Yılı Değerlendirmesi

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanından 2014 Yılı Değerlendirmesi

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, 2014 yılında yapılan vergi çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, 6552 sayılı kanunu Gaziantep açısından değerlendirdi. Çember, toplantı sonunda, görevinden istifa ettiğini de açıkladı.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, 6552 sayılı yasa ile il genelinde 102 bin 242 adet mükellefin başvurarak, 614 milyon 808 bin liralık borcunu taksitlendirdiğini söyledi. Çember, "2014 yılına damgasını vuran durumlardan birisi 6552 sayılı yasadır. 6552 sayılı yasa ile vergi borcu olan mükelleflere ödeme kolaylığı getirme noktasında çok önemli bir adım atılmıştı. Bunun da vergi gelirlerinin toplanması konusunda önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum. 2014 ve 2015 yılının mukayesesini yaptığımızda, yüzde 9,3 civarında vergi gelirlerinde artış var. Türkiye’de son 3 yılda cari dönemdeki vergilerde yüzde 27’lik bir artış varken, bu artış Gaziantep’te ise yüzde 35 olmuştur. Son 5 yıla baktığımızda, Türkiye’de yüzde 68’lik artışa karşılık, Gaziantep’te yüzde 92’lik bir artış oldu. Gaziantep’te gerek 5. Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete başlaması, gerekse yapılan yatırımların hız kesmeden devam etmesi, Gaziantep’teki sanayicilerin sanayiden kazandıklarını sanayiye yatırması hem Gaziantep, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmuştur" dedi.
Gaziantep’te 6552 sayılı yasadan 102 bin 242 adet mükellefin yararlandığını söyleyen Çember, "6552 sayılı yasadan yararlanan 102 bin mükellefin 58 bin 509’u motorlu taşıtlar vergisi borcuna müracaat yapılmıştır. Gaziantep’te, toplam borçlu mükellef sayısına baktığımızda, bu borçluların yüzde 42’si müracaat etti. Bu da çok ciddi bir rakamdır bizim açımızdan. Nüfusu 1 milyon 600 bin olan bir kentte 102 bin müracaatın olması, 6552 sayılı yasaya önem verdiklerini gösteriyor" diye konuştu.
Vergi dairesinin yeni hizmet binasıyla da ilgili bilgi veren Erol Çember, "Yeni hizmet binamız tamamlanmış sayılır. İçinin teftişi ile ilgili çalışmalara başladık. Baharda Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı’nın yeni binasını faaliyete geçirmiş olacağız. Yaptığımız iş ve işlemlerde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği hedefler doğrultusunda ve hizmet anlayışı çerçevesinde, mükellef odaklı hizmet anlayışı içerisinde hareket etmeye çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Gaziantep’te 210 gelir uzmanının göreve başlayacağını belirten Çember, "Personel yetersizliğimiz, her ne kadar sağlıklı hizmet vermeye çalışsak da önümüze ciddi anlamda engel oluyordu. İş ve işlemlerimizi, aksama noktasında olmasa da istediğimiz seri ve çabuk bitirmemize mani oluyordu. Gaziantep’te 210 gelir uzmanı göreve başlayacak. 180’i merkezde, 30’u da ilçelerde olmak üzere göreve başlayacak. 2014 yılı Vergi değerlendirmesine gelince, Gaziantep’in performansı Türkiye ortalamasının üzerinde olmuştur’’ şeklinde konuştu.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, konuşmaların ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı.