Genç Miller, Karate Turnuvası’nı Zirvede Tamamladı

Genç Miller, Karate Turnuvası’nı Zirvede Tamamladı

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 9. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası’nda Türkiye 26 altın, 21 gümüş, 45 gümüşlük madalya performansı ile organizasyonu zirvede tamamladı.
İstanbul’da Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nun ev sahipliği yaptığı turnuvada 11 ülkeden 150 kadın, 281 erkek sporcu başarı için ter döktü. Dünya Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde de yer alan organizasyonda ümit ve gençlerde 21 sıklet; veteranlarda ise 6 sıklette madalya dağıtıldı.
Sporcular, dağıtılan 27 altın madalyanın 26’sını kazanırken, 21 gümüş, 45 gümüş madalyalık performansı ile genel sıralamayı birinci sırada tamamladı. Birer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Bulgaristan ikinci sırayı alırken, Rusya ise 2 gümüş, 4 bronzluk performansı ile üçüncülüğü elde etti.
57 ÜLKEDEN 592 SPORCU KATILIMI İLE REKOR İSTANBUL’DA KIRILACAK
Karatenin ’Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul ’Karate 1 Premier League’in İstanbul etabı 6 Eylül Cumartesi günü başlayacak. Kasım ayında yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi en ciddi provalardan biri olarak anılan organizasyona katılım sayısı kayıtlara ’rekor’ olarak geçerken, 57 ülkeden 592 sporcu tatamiye çıkacak.
6 Eylül Cumartesi günü saat 09.00’da eleme mücadeleleri ile başlayacak müsabakalar, 17:30’da başlayacak finaller ile tamamlanacak. 7 Eylül Pazar günü sona erecek organizasyonda müsabakalar 10.00’da başlayıp, 14.30’da yapılacak finallerin ardından sona erecek.