Geri Kazanım Projesi’ne En Büyük Destek Miniklerden

Geri Kazanım Projesi’ne En Büyük Destek Miniklerden

Odunpazarı Belediyesi Geri Kazanım Projesi’nin en büyük destekçilerini çocuklar oluşturuyor.
Temiz bir gelecek ve sürdürülebilir bir çevre için atık toplama çalışmalarının her aşamasına katkı sağlayan çocuklara son olarak Öğretmen Esra Akkaya Anaokulu öğrencileri katıldı. Gelecekleri için çevrelerinde topladıkları 100 litre atık yağı ve 50 kilogram atık pili düzenlenen törenle belediye yetkililerine teslim eden öğrenciler, duyarlı davranışlarının sonucunda 5 top fotokopi kâğıdı ile ödüllendirildiler. Odunpazarı Geri Kazanım sistemi ile ilgili olarak açıklama yapan belediye yetkilileri, sisteme katkı sağlayan çevrecilerin ödüllendirildi belirtildi. Yetkililer, toplanan 25 litre atık yağ karşılığında bir top fotokopi kâğıdı, 100 litre karşılığında bir kutu (5 top) fotokopi kâğıdı, 200 litre karşılığında temizlik malzemesi seti, 500 litre karşılığında spor seti ve bin litre karşılığında masa tenisi seti hediye edildiğini kaydetti.
MİNİK ÇEVRECİLERDEN MESAJ
Program sonunda öğrencilerin çevre ile ilgili verdikleri mesajlar ise oldukça dikkat çekti. Minik çevrecilerin verdikleri mesajlar şöyle:
"Dünyamıza çöp atmamalıyız ve ağaçları kesmemeliyiz. Yağları dışarıya atmamalıyız çünkü çevreye zarar verebilirler, bu yüzden yağları atık yağ kutularına atmalıyız. Çevreyi kirletirsek dünyamız kirlenir. Plastik kutuları mavi kutulara atarız ve dünyamızı az kirletiriz."