Giresun İl Genel Meclisi’nde Belediye Tartışması

Giresun İl Genel Meclisi’nde Belediye Tartışması

Giresun İl Genel Meclisi’nin eylül ayı toplantısına İl Özel İdaresi ile belediyeye ait arazilerin becayiş yapılmasıyla ilgili gündem damgasını vurdu.
Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, Giresun Belediyesi Meclis Komisyonu’nun kültür merkezi arazisi için becayiş yapılmak istenen araziye onay vermemesini kınadığını söyledi.
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Yılmaz ise, belediyenin hizmetlerin önünü tıkayan değil, açan bir anlayışta olduğunu ifade ederek, kendisi de meclis başkanının açıklamalarını kınadı.
Giresun İl Genel Meclisi’nin eylül ayı toplantısı Meclis Başkanı Mürşit Gürel başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi gündeminde yer alan İl Özel İdare tarafından yaptırılacak olan kültür merkezi için ihtiyaç duyulan arazi için mülkiyeti Giresun Belediyesi’ne ait olan arazi ile İl Özel İdaresi’ne ait olan arazinin becayiş yapılmasıyla ilgili gündem tartışma konusu oldu.
Gündem maddesi üzerine konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, “Mülkiyeti İl Özel İdaremize ait olan arazi üzerine kültür merkezi yapılması planlanmıştır. Bununla ilgili bütün projeler ve gerekli olan çalışmalar yapılmıştır. Ancak kültür merkezinin yapılması için bina girişi ve otopark için gerekli olan alan yetersizliğinden dolayı proje hayata geçirilememektedir. Bu sorunu çözmek için kültür merkezi yapılacak arazi bitişiğinde mülkiyeti belediyeye ait olan arazi ile debboy mevkiinde mülkiyeti İl Özel İdareye ait olan gayrimenkul becayişi yapılmak istenmiştir. Fakat Giresun Belediyesi komisyonu söz konusu araziyi hizmet adına becayiş yapmayı uygun görmediği gibi duyumlar alıyoruz. Belediyenin elindeki arsayı satıp da, kültür merkezi yaptırmaması anlayışını kınıyorum. Takdirini de halka bırakıyorum” dedi.
CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ise konu üzerinde politika yapmaya gerek olmadığını ifade ederek, belediye için uygun görülmemiş olan becayiş için farklı alternatifler sunulabileceğini söyledi.
İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel’in belediyeyi kınamasının yanlış bir konuşma olduğunu savunan CHP İl Genel Meclis üyesi Mustafa Yılmaz, daha önce belediyenin Özel İdareye 2 bin 200 metrekare arazi verip karşılığında bin 700 metrekare araziyi becayiş yaptığını hatırlattı. Yılmaz, “Giresun Belediyesi yaptığı çalışmalarla hizmetlerin önünü tıkayan değil açan anlayış içerisinde olmuştur.Bunu da halk takdir etmiştir.Bu tür becayişlerde kar zarar hesabı yapılmaz asıl kar halkın karıdır. Belediye komisyonunda alınan bir karar varsa bu karar nihai bir karar değildir. Nihai karar meclis kararıdır. Gerekli şekilde görüşülür hizmet adına yapılması gereken ortak nokta bulunur. Ancak AK Parti’li Bakanın gelip, CHP’li belediyeyi ziyaret edip hizmet adına ortak noktaların arandığı bir dönemde bu tür kınama açıklamalarıyla ortamı germenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Gerek belediye gerekse İl Özel İdaresi hizmetlerin önünü kesme gibi bir düşüncesi olamaz. Ancak burada belediyeyi kınayan açıklamanızdan dolayı ben de sizi kınıyorum” diye konuştu.