Gso Ocak Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gso Ocak Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, şehrin ihracatının büyümesinin kendileri için övünç kaynağı olduğunu belirterek, "İhracatımızın ithalatı karşılama oranıyla her zaman gurur duyduk. Ülkenin bütçesine, dış ticaret açığının kapatılmasına katkıda bulunuyoruz" dedi.
Konukoğlu, GSO Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gaziantep’in geçen yıl dünya ekonomisinde olumsuz gelişmelere ve bölge ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen büyümesini sürdürdüğünü kaydederek, bunun ‘’Antep için övünç kaynağı’’ olduğunu söyledi.
Geçen yılı yüzde 2,6 oranında artışla 6 milyar 641 milyon dolarlık ihracatla kapattıklarını anımsatan Konukoğlu, "Bütün dünya için zorlu bir yıl oldu. Gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda eksi büyümeler gördük. Suriye’de yaşanan olayları da dikkate aldığımızda, Gaziantep büyük bir başarı gösterdi" diyerek, ihracatta izledikleri pozitif seyre dikkati çekti.
Gaziantep’in ihracatının ithalatı karşılama oranının geçen yıl yüzde 126 olduğunu bildiren Konukoğlu, bununla her zaman gurur duyduklarını, ülkenin bütçesine ve dış ticaret açığının kapatılmasına katkıda bulunduklarını vurguladı.
Gerçekleştirdikleri ihracatın yüzde 95.2’sini sanayi ürünleri, yüzde 2.5’ini hububat bakliyat, yüzde 1.1’ini kuru gıda ve yüzde 1,1’ini hayvansal ürünlerin oluşturduğunu anlatan Konukoğlu, hayvansal ürünlerin ihracatında bir gelişme görüldüğüne işaret ederken, "Sıfırlardan yavaş yavaş yukarılara doğru gelmeye başladı. Onun için Şubat ayında Gaziantep’te düzenleyeceğimiz GAPTARIM ile Gıda Fuarı bizim için çok önemli" diye konuştu.
İhraç ettikleri imalat sanayi ürünlerinin dağılımından bahsederken, Gaziantep’te örme kumaştan şeker ve şeker mamulleri, makine ve aksamlarından kimyevi maddelere kadar geniş bir yelpaze bulunduğuna işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:
"Bu bizim için çok güzel bir tablo. Gaziantep’te aklınıza gelebilecek her türlü, hem giyim konusunda hem gıda konusunda her sektör olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bu da bizim ne kadar dinamik bir şehir olduğumuzun açık göstergesidir."
Sigortalı çalışan sayılarındaki artışın kayıtlı ekonomi açısından önemini dile getiren Konukoğlu, Gaziantep’in 2014 yılında en fazla marka ve patent başvurusu yapan altıncı şehir konumunu koruduğunu ve geçen yıl başvuru sayısında 3 bin barajını aştığına vurgu yaptı.
Adil Konukoğlu, 2015 yılının daha iyi geçeceği ümidi içinde olduklarını belirterek, sözlerini tamamladı.
TOPÇUOĞLU: "GAZİANTEP EN BÜYÜK HALI ÜRETİCİSİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA İSPAT ETTİ"
Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da Almanya’nın Hannover kentinde 17-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen halı sektörünün en büyük ihtisas fuarlarından olan ‘’Domotex 2015 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’’nı değerlendirdi.
Bu fuara Gaziantep’ten 60’dan fazla firmanın katıldığını belirten Topçuoğlu, "Gaziantep dünyanın halı üretim merkezi konumunda olduğunu orada bir kez daha ispat etti. İki yıldan beri de Sanayi Odası olarak açtığımız stantta, firmalarımız orada güzel iş görüşmesi yapma imkanı buldular’’ dedi.
Topçuoğlu, geçen yıl ülkede iki seçim yaşanmasına rağmen Gaziantep’in Türkiye performansının üzerinde büyüdüğünü, gerek petrol fiyatlarındaki düşme gerekse sanayici ve ihracatçıların gayreti ile 2015 yılını daha iyi geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Meclis Toplantısı, GSO Kurucu Başkanı ve ilk Yönetim Kurulu Başkanı Sani Konukoğlu’nun 16 Ocak tarihinin ölüm yıl dönümü dolayısıyla, sanayicilerin dua okumasıyla sona erdi.