Gto Başkanı Bartık 62. Hükümete Başarı Diledi

Gto Başkanı Bartık 62. Hükümete Başarı Diledi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığındaki 62. Hükümeti tebrik ederek Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Başkan Bartık yayımladığı mesajda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunduğu ve Erdoğan tarafından onaylanan yeni kabineden beklentinin reel sektörle el ele Türkiye’yi bir üst lige taşımak olduğunu söyledi. “Halkın oyu ile seçilen 12. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı, yeni Başbakanımız Davutoğlu’nu ve yeni kabine üyelerini kutluyor, başarılar diliyorum” diyen Bartık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’de yeni bir dönem başladı. İş dünyası olarak bu yeni dönem aktörlerinden beklentilerinin huzur, güven ve istikrarın devamı. Ülkemizin özellikle son 10 yılda yakaladığı ekonomik istikrarı daha üst düzeye çıkararak sürdürülebilir kılacak, cari açık gibi yapısal problemlere köklü çözümler üretecek politikalar bekliyoruz. Bu noktada ekonomi yönetiminin devam ediyor olmasını olumlu karşılıyoruz. Türkiye’nin, ekonomiyi orta gelir tuzağından ve cari açıktan kurtaracak, katma değeri yüksek ürünler ürün ve hizmet üreten ülkeler ligine taşıyacak ekonomik programlara, teknoloji ve eğitim reformlarına ihtiyacı var. Türk iş dünyası yeni Türkiye’nin yeni yöneticilerin bu alanlarda atacağı her adımda yanında olacaktır. Türkiye için hep beraber siyasal tartışmalara, kutuplaşmalara son verip, ekonomiye, üretime ve istihdama odaklanmamız gerekiyor. İnanıyoruz ki, yeni hükümet Türkiye Cumhuriyetini daha ileriye taşıyacaktır.”