Gülten İpek, Kilim Dokuma Kursunu Ziyaret Etti

Gülten İpek, Kilim Dokuma Kursunu Ziyaret Etti

Şırnak Valisi Hasan İpek’in eşi Gülten İpek, kendisinin tavsiyeleri üzerine GAP ve Şırnak Valiliği’nin imzaladığı protokol ile ’Şırnak’ta El Emeği Göz Nuru Projesi’ kapsamında açılan kursları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Şırnak Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi ve İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce Şırnak merkez mahalleleri ve çevre köylerinde ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Başağaç köyünde kilim dokuma kursu açıldı. Vali Hasan İpek’in eşi Gülten İpek de, Başağaç köyüne giderek burada açılan kilim dokuma kursunu gezdi. Gülten İpek burada İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Kadırhan, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yaşar Ürek, muhtar Gürgün Erdem, kursiyerler ve köy sakinleri tarafından karşılandı. Gülten İpek, kurs eğitmeni ve kursiyerlerle bir araya gelerek kurs hakkında bilgi aldı.
Daha sonra bir açıklamada bulunan Gülten İpek, kadınlardan, haklarını bilen, yeteneklerinin farkında olan, sürekli kendini geliştiren, ferdi ve ailevi sorunları karşısında ezilmeden çözümler üretebilen birer kadın profiline sahip olmalarını ve ayakları üzerinde sağlam durmalarını istedi. Gülten İpek, "Bizler halkla devlet arasında köprü görevi üstleniyoruz. Sizlerin istekleri doğrultusunda kursları açıyoruz. Bunların devamı da gelecek. Bakanlığımızla merkezle irtibata geçerek inşallah daha fazla kaynak temin edeceğiz. Yeter ki kendiniz için mücadele etmekten vazgeçmeyin. Başağaç köyünde de kilim dokuma kursunu talep ettiğiniz için onu hayata geçirdik. Açmış olduğumuz bu kurslarla sürdürdüğümüz faaliyetlerle siz bayanlarımızı belirli bir noktaya taşımanın gayreti içerisindeyiz. Sizler açılan bu kurslar vesilesiyle hem meslek öğrenmiş, hem de aile bütçenize katkıda bulunmuş oluyorsunuz" dedi.
Kilim dokuma kursunda eğitim gören kadınlar ise, bu kursun açılmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Kursiyerler, "İğne oyası, dikiş-nakış, el sanatları, tığ örücülüğü ve örgü kursları da alternatifler arasındaydı. Ama kilim dokuma kursu bizler için daha uygun olduğu için tercih ettik. Bu imkanın verilmesinde emeği geçen başta Gülten İpek olmak üzere, herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Gülten İpek, dönüş yolunda kendisini selamlayan çocuklarla bir süre ilgilenip oyuncak dağıttı.