Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Seramik Yarışması’na Hazırlanıyor

Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Seramik Yarışması’na Hazırlanıyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, 9. Muammer Çakı Uluslararası Öğrenci Seramik Yarışması’na hazırlanıyor.
Güzel Sanatlar Fakültesi, kurumun genç yaşta hayatını kaybeden öğretim üyesi ve seramik sanatçısı Muammer Çakı’nın isminin ve sanatının yaşatılması amacıyla, her yıl düzenlediği seramik yarışmasının hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yarışma kapsamında, genç seramik-cam sanatçı adaylarının desteklenmesi, kültürel paylaşımın sağlanması ve çağdaş seramik sanatına yeni eserlerin kazandırılması amaçlanıyor. 200’den fazla katılımın olduğu yarışmanın uzun yıllardır yapıldığını belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Sadettin Aygün, yarışmanın yıllar içinde giderek geliştiğini ifade etti. Aygün, “Yarışmamız, ilk önce fakülte öğrencilerimiz arasında, daha sonra Türkiye’deki seramik yüksekokullarının katılımıyla büyüdü. Daha sonra uluslararası bir boyut kazandı. Bu sergimize Amerika’dan, Japonya’dan gelen Erasmus öğrencilerinin değişim programları ile fakültemize geliyor. Aynı zamanda birçok öğrencimiz de yurtdışına gidiyor. Bu öğrencilerin katılımıyla okullarda bu yarışma bilinmeye başlandı. Gelen öğrencilerin de ilgi göstermesiyle çok zengin bir katılım oldu. Zamanla devamlı hale gelen bir yarışma haline dönüştü” dedi.
“TÜRKİYE’DE SÜREKLİLİK ARZ EDEN YARIŞMA ÇOK AZ”
Türkiye’de yapılan bu tarz yarışmaların süreklilik arz etmediğini vurgulayan Aygün, “Yarışmamız kapsamında endüstriyel, serbest, çini ve cam gibi birçok dal var. Süreklik bakımından da önemli olan bir yarışma. Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek. 200’ü aşkın katılımcı olması da önemi bir organizasyon olduğunu kanıtlar nitelikte. Bu katılımcılar arasından seçilen eserleri görmek isteyen herkesi sergimize bekliyoruz” diye konuştu.
23 Şubat’ta seçici kurul değerlendirmesinden geçecek olan sergi, 24 şubat günü saat 17.00’da Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde açılacak.