Hafta sonu KPSS'ye girecek adaylara dikkat!

Hafta sonu KPSS'ye girecek adaylara dikkat!
ÖSYM, 27-28 Eylül’de yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2014) Ortaöğretim ile Önlisans’a katılacak adayların nüfus cüzdanı, kimlik numarası, kimlik fotoğrafı veya nüfus cüzdanında soğuk damga bulunmaması gibi konularda sorun yaşamaması için sınav günü il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık olacağını duyurdu.

ÖSYM, nüfus cüzdanı olmayan, nüfus cüzdanında TC kimlik numarası ile fotoğrafı bulunmayan, soğuk damgası silinmiş KPSS adayları için bir duyuru yayınladı. Adayların sınavlara alınmalarında sınava giriş belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurulması zorunluğunun olduğu hatırlatılan duyuruda şöyle denildi:

“27-28 Eylül’de yapılacak 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans’a katılacak adaylardan nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğrafı bulunmadığı veya soğuk damgası belirsiz hale geldiği için sınava katılamayacak durumda olabilecek adayların mağdur olmamaları amacıyla, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden sınavın yapılacağı sınav merkezlerinde 27 Eylül Cumartesi ile 28 Eylül Pazar günü saat 07.00-09.45 saatleri arasında il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin bu durumda olan ve elinde ilgili sınava ait sınava giriş belgesi bulunan adaylara nüfus cüzdanı vermek için açık tutulması istendi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bu isteğimize olumlu değerlendirdi.”