Hakkarili Öğrencilerden Hayırsever İş Adamı Kumek’e Teşekkür

Hakkarili Öğrencilerden Hayırsever İş Adamı Kumek’e Teşekkür

İstanbul’da zor şartlar altında eğitimlerini sürdüren Hakkarili bazı üniversite öğrencileri, kendilerine katkılarından dolayı İstanbullu genç iş adamı Ramazan Kumek’e teşekkür ettiler.
1973 İstanbul-Nişantaşı doğumlu olan Ramazan Kumek, 1995 yılında Gençler Soğutma adında soğutma sistemleri üretimi yapan firmasını kurdu. Sektörde emin adımlarla ilerleyen firma, akıllı stratejilere sahip lider ve profesyonel bir ekip sayesinde kısa sürede büyüme gösterip sektördeki yerini aldı. Firma, Simit Sarayları, Beğendik Mağazaları ve Koksa gibi birçok kökleşmiş kuruluşlara hizmet vermeye başladı. Genç İnşaat ve Genç Plastik firmalarını kuran Ramazan Kumek, ayrıca yerel gündemin nabzını tutan Genç Gündem adlı gazetenin de sahibidir. Evli ve 5 çocuk babası olan genç iş adamı Ramazan Kumek, katkılarından dolayı birçok belediye başkanı tarafından değişik yıllardan ödüllendirildi. Ekonomik nedenlerden dolayı zor şartlar altında eğitim gören üniversite öğrencilerine de destek vererek ağabeylik yapan Kumek, bunları yaparken de hep perde arkasında kalarak İstanbul’daki dernek başkanları aracılığı ile hayır işleri yaptı.
İstanbul Hakkarililer Derneği ise, 2014 yılı Aralık ayında düzenlediği “Barış ve Kardeşlik” kahvaltısında genç iş adamı Ramazan Kumek’e derneğe ve dar gelirli öğrencilere katkılarından dolayı plaket takdim etmişti. İsimlerinin açıklamasını istemeyen Hakkarili dar gelirli üniversite öğrencileri, iş adamı Kumek’ın zor günlerinde yanlarında olduğunu belirterek katkılarından dolayı kendisine teşekkür ettiler. Öğrenciler, "Batıda zor şartlar altında okuyan birçok arkadaşımız var. Ancak onlara destek veren yok. Aldıkları burslar ise sadece ulaşım giderlerine yetiyor. Evine dönmek isteyen öğrenciler bazın parasızlıktan gelemiyor. Birçok arkadaşımızın uçak biletlerini iş adamı Ramazan Kumek aldı. Allah kendisinden razı olsun" şeklinde konuştular.