Halıcılar Avrupa’da Türk Rüzgarı Estiriyor

Halıcılar Avrupa’da Türk Rüzgarı Estiriyor

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarına katılan Gaziantepli halıcılar fuarda Türk rüzgârı estirirken dünyanın birçok ülkesinden fuara katılan konukların ilgi odağı haline geldiler.
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan ve beraberindeki heyet fuara katılan Gaziantepli firmaların stantlarını ziyaret ederek halı üreticileriyle sohbet ettiler. Ziyaretlere Türkiye’nin Hannover Baş Konsolosu Mehmet Günay, Ticaret Ateşesi Mehmet Kudret Ceran, Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, GAHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Demirci, Bülent Ulutaş ve Şıh Mehmet Öztürk, GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş, Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün ile Uzman Yardımcısı Ahmet Şahbudak katıldı. GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş, Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün de katıldı.
TÜRK FİRMALARI FUARLARIN GÖZDESİ HALİNE GELDİ
Almanya’da düzenlenen uluslararası fuarlarda her geçen yıl Türk firmalarının sayısında önemli artış gözlendiğine dikkat çeken Türkiye’nin Hannover Baş Konsolosu Mehmet Günay Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarına Türk firmalarının yoğun katılımın önemli olduğunu belirterek “Fuarda yer alan bütün Türk firmalarının stantlarını ziyaret ederek halıcılarımızla görüştük. Ülkemiz için gurur verici bir olay. 1995’li yıllarda Türk halı firmaları temsilcilerinin ziyaretçi olarak katıldığı fuarda bu gün yüzlerce firmamızı aktif katılımcı olarak görüyoruz. Bu sektörün Türkiye’de ve özellikle Gaziantep’te ne kadar çok geliştiğini gösteriyor. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan ve Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer’in şahıslarında bütün halıcılarımızı kutluyor, fuarın başarılı geçmesini diliyorum” dedi.
Gaziantepli firma yetkilileriyle fuarla ilgili görüş alışverişinde bulunan GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan yaptığı değerlendirmede fuarın başarılı geçtiğini belirterek dünya halı pazarının önemli aktörleri arasına girmeyi başaran Gaziantepli halı üreticilerinin fuarla ilgili değerlendirmelerinin olumlu olduğunu ve fuarların ürün tanıtımında ve pazarlanmasında önemli mecralar olduğunu belirterek “Almanya’da her yıl gerçekleştirilen bu fuar sektörümüzün en prestijli ve marka fuarlarının başında gelmektedir. Fuarda dünyanın birçok ülkesinden halı üreticileri ve sektörle ilgili kuruluşlar stant açarak katılmıştır. Gaziantepli halı firmalarımızın fuarın en gözde stantlarına sahip olması sektördeki ağırlığımızın da en önemli göstergeleri arasında yer almaktadır. 2015 yılının ilk ve en önemli fuarında bu kadar büyük katılımla Türkiye’yi temsil etmek hepimiz için gurur vericidir. 60’a yakın firmanın stant açtığı fuarda ihracatçılarımız da gerekli temasları sağlamak üzere fuara katılımcı ve gözlemci olarak gelmiştir. Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Hannover Baş Konsolosu Mehmet Günay ve Ticaret Ateşesi Mehmet Kudret Ceran’ın da bizleri yalnız bırakmamış bizlerle birlikte üretici firmalarımızın stantlarında incelemeler yaparak gerekli her türlü desteği sağlamışlardır. Üretim şampiyonu Gaziantep’in dünya halı trendlerindeki belirleyici olma çabalarında da önemli gelişmeleri yine bu fuarda görme şansı yakaladık. Fuarın üreticilerimiz için hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum ”dedi.
Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer ise, yurt dışı fuarların üreticilerimiz için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Almanya’daki fuarda Gaziantep’ten katılımcı artışının dikkat çekici olduğunu belirtti.
Domotex’te Gaziantepli halı üreticilerin stantları dolup taşıyor. Fuara Gaziantep’ten 60’a yakın firmanın katıldığını belirten yetkililer, Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarının ilk gününden itibaren Türk üreticilerin yeni koleksiyonlarını görmek isteyen konukların stantlara adeta akın ettiğini ifade ettiler. Konuklarını Türk misafirperverliğiyle karşılayan Gaziantepli halı üreticileri uluslararası tecrübeye sahip dış ticaret müdürleri ve uzmanlarıyla piyasalarda daha etkin olabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. 20 Ocak Salı gününe kadar devam edecek olan fuarın bu yıl katılımcı rekoru kırması bekleniyor.