Hamarat, 2014’ü Değerlendirdi

Hamarat, 2014’ü Değerlendirdi

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, 2014 yılını değerlendiren bir basın açıklaması yaptı.
Hamarat, 2014 yılının hem Türkiye hem de AK Parti açısından çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu belirtti. 2014 yılına daha girmeden 17-25 Aralık’ta çok ciddi bir darbe girişimine maruz kalındığını, devlet içine sinsi bir ur gibi yerleşmiş dış bağlantıları ve destekçileri olan bir takım çevrelerin ‘yolsuzluk’ kılıfı ile millet iradesine darbe yapmaya kalkıştığını belirten Hamarat, “Burada hedef yeni Türkiye idi, yeni Türkiye’nin partisi ve lideri Recep Tayyip Erdoğan idi. Milletimiz oynanan oyunları fark etmiş, yüksek feraseti ile tuzakları bozmuş, 12 yıldır kendisine hizmetten başka bir amacı olmayan AK Parti ve liderine sahip çıktı” dedi.
Paralel yapının algı operasyonları ve AK Parti’ye karşı çeşitli ittifakların kurulduğu 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerden başarıyla çıktıklarını, Ordu’da ise yüzde 55’lik oy oranıyla 20 belediyenin 20’sini de kazandıklarını belirten Hamarat, aynı yıl AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Recep Tayyip Erdoğan’ın da halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olduğunu kaydetti.
Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından 62. hükümeti kurmakla görevlendirilmesiyle krizden medet umanların ‘avucunu yaladığını’ ve kazananın millet olduğunu belirten Hamarat, çözüm sürecinin de tüm engelleme ve provokasyonlara rağmen devam ettiğini söyledi.
Hamarat, “2014 yılında istikrarımızı bozarak istikbalimizi ipotek altına almaya çalışanlar millet tarafından bozguna uğratılmıştır” dedi.