Her Üç Dakikada Bir İnme Vakası Gerçekleşiyor

Her Üç Dakikada Bir İnme Vakası Gerçekleşiyor

İnme konusunda bilinç oluşturmak ve inmeli hastalara nasıl müdahale edilmesi gerektiği yönünde de sağlık çalışanlarını bilgilendirmek adına Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından "İnmeli Hastaya Yaklaşım" temalı sempozyum gerçekleştirildi.
Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Berna Öztürk, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Pişkin, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammet Akçaoğlu, Pamukkale Üniversitesi Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Arife Azak, Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Çam ile birliğe bağlı sağlık tesislerinde görev yapan yönetici, hekim, sağlık personelleri ve 112 çalışanları ile özel hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları katıldı.
HER YIL 140-200 BİN CİVARINDA YENİ İNME OLGUSU
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Uzman Dr. Berna Öztürk, inmenin toplumda sık görüldüğünü ancak önlenebilir bir nörolojik hastalık olduğunu belirterek, “Ülkemizde her yıl 140-200 bin civarında yeni inme olgu sayısı ortaya çıkmaktadır. Yani her 3 dakikada bir yeni inme vakası gerçekleşmektedir. Akut inme olgularında zaman çok önemli olup organize edilmiş bir sağlık biriminin oluşturulması çok önemlidir. Bu kapsamda Genel Sekreterlik olarak akut inmeli hastaların felç belirtilerini en aza indirmek ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde Kasım 2014 itibariyle İnme Merkezini açmış bulunmaktayız” diye konuştu.
Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz’in oturum başkanlığını yaptığı tek oturum halinde gerçekleşen sempozyumda, Pamukkale Üniversitesi Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Değirmenci “İnmeye Genel Bakış”, Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Çam “Akut İnmede Trombolitik Tedavi Süreci” ve Pamukkale Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Arife Azak da “Akut İnmeli Hastada Hemşirelik Yaklaşımı” konuları üzerine sunumlar yaptı.
Oturum sonunda ise sunum yapan katılımcılara İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ve Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından teşekkür belgeleri ve çiçek verildi.