HSYK Genel Kurulu Rize'de toplandı

HSYK Genel Kurulu Rize'de toplandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, Rize'de yapıldı.

Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Kenan İpek başkanlığında Çayeli ilçesindeki otelde düzenlenen toplantıya HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Basri Bağcı, HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç ve HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz ile kurulun 22 üyesinden 14'ü katıldı.

Basın mensuplarına görüntü almaları için izin verilmesinin ardından toplantı, kapalı oturumla gerçekleştirildi.

İpek, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon'a iki gün önce geldiklerini, incelemelerin ardından Trabzon Adliyesinde hakim ve savcılarla bir araya geldiklerini söyledi.

Rize'de de HSYK Genel Kurulu'nu yaptıklarını ifade eden İpek, "Daha önce de Erzurum'da yapmıştık. Bundan sonra zaman zaman Ankara dışında genel kurul toplantılarını çeşitli illerde yapacağız. Bu illerdeki meslektaşlarımızla da bir araya geleceğiz. Varsa sorunlarımızı görme imkanı bulacağız" değerlendirmesinde bulundu.

İpek, "önemli gündem maddesi var mı" şeklindeki soru üzerine, "Genel kurul, olağan gündemle toplandı. Disiplinle ilgili olağan gündem görüşülüyor" yanıtını verdi.

Toplantı sonrasında gezi ve incelemelerin süreceğini, Rize Adliyesinin de ziyaret edileceğini kaydeden İpek, kurul üyelerinin Rize'nin güzelliklerini görme imkanı bulacağını sözlerine ekledi.