İşbirliği Çalişma Grubu Eso’da Bir Araya Geldi

İşbirliği Çalişma Grubu Eso’da Bir Araya Geldi

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu (KUSİ), Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) bir araya geldi.
Toplantıya ESO Meclis Başkanı İsmail Kunduracı, Bilim-Sanayi-Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zeynep Kahveci ile üniversite, sanayi ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.
Yapılan toplantının konunun muhataplarını bir araya getirdiğini söyleyen ESO Meclis Başkanı İsmail Kunduracı, birlikte yapılabileceklerin ve ilişkilerin geliştirilmesi adına bu tür toplantıların önemli olduğunu belirtti. Özellikle sanayide kullanılan ara malı üretimi konusunda üniversitelerin, sanayicilerin ve diğer kurumların işbirliği yapması gerektiğini aktaran Kunduracı, “Sanayinin en çok ihtiyaç duyduğu kalemlerin başında ara malı mamulü denilen ve üretimin ana girdilerinden olan yarı üretilmiş mallar gelmekte. Bu konuda ithalatı azaltıcı çalışmalar yapmak çok önemli” diye konuştu.
Toplantının başkanlığını üstlenen Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zeynep Kahveci ise, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu’nun yapısı hakkında bilgiler verdi. Kahveci, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kamu, üniversite ve sanayi işbirliği konusunda aktif bir birliktelik oluşturmak üzere KUSİ’yi kurdu. Amacımız işbirliğinin pratik olarak gerçekleşebilmesi için çalışmalar yapmak” ifadelerini kullandı.