İsmet Balkan Adaylığını Açıkladı

İsmet Balkan Adaylığını Açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan İl Kongresi öncesinde, İsmet Balkan il başkanlığı için adaylığını açıkladı.
2003-2008 yıllarında MHP’den İl Yöneticiliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan İsmet Balkan, 1 Şubat Pazar günü yapılacak 11. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Çanakkale’ye daha iyi hizmet için yola çıktıklarını belirten İsmet Balkan, “Mesleğim itibari ile Çanakkale’mizi ve Çanakkalelileri yakından tanıyorum. Çözülemeyen birçok sorunun biriktiğini ve aslında doğru, samimi ve kararlı çalışmalar ile bu sorunların ortadan kolaylıkla kaldırılabileceği inancındayım” dedi.
MHP İl Başkanlığı görevine geldiği takdirde yol haritalarını hazırladıklarını belirten İsmet Balkan, MHP için önemli olan 9 Işık’tan esinlenerek, İl teşkilatında 9 komisyon kuracaklarını açıkladı. Komisyon hakkında bilgi veren Balkan, “Komisyonlarda konunu ehli ve bilgili kişiler yer alacak. Yönetimden, Kadın Kollarından ve Ocağımızdan 1 doğal üye vereceğiz. Komisyonlar özellikle seçimlere kadar her hafta il ve ilçelerde çalışmalar yapacaklar. Komisyonlar öncelikle il, daha sonra tüm ilçe teşkilatlarına kurulacak. Kurulması planlanan 9 Komisyon; 1-Milli Şuur/ Eğitim Komisyonu. 2- Doğa ve Çevre Komisyonu. 3- Geleceğe Hazırlık Komisyonu. 4- Demokrasi ve Adalet Komisyonu. 5- Hak ile Hakikat Komisyonu. 6- Sağlıklı Yaşam. Komisyonu. 7- Ahtı Vefa Komisyonu. 8- Etkinlik ve Finans Komisyonu. 9- Yardımlaşma ve Dayanışma Komisyonu olacak” dedi.
MHP İl Başkan Adayı İsmet Balkan’ın ardından mevcut İl Başkanı Mustafa Doğan’da kısa bir konuşma yaptı. Doğan yaptığı açıklamada, “ 11. Olağan İl Kongresi adaylarımızdan İsmet beye hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Şuan mevcut 4 aday var. Yaklaşık 7 aydır başkanlık görevini yönetiyorum. Allah kısmet ederse bu kutsal ve ulvi görevi Pazar günü teslim edeceğiz. Biz bazı partiler gibi 1 ay önceden adayımızı Genel Merkez’den belirleyip, delegeleri çağırıp bu adaya oy verin demeyiz. Kazanan arkadaşımız kim olursa ben dahil ceketimizi ilikleyip, emirlerinde çalışacağız” dedi.