İstanbul'da Bir Adam 4. Kattan Çocuğun Üstüne Düştü

İstanbul'da Bir Adam 4. Kattan Çocuğun Üstüne Düştü

İstanbul'da yaşanan korkunç olayda, sevgilisinin eski eşinin kapıyı çalması üzerine panikleyen bir adam, çamaşır ipi kullanarak kaçmaya çalıştı. Ancak ipin kopması sonucu 4. kattan düşen adam, okula gitmek üzere evden çıkan 6 yaşındaki Hafsa Mina Koca'nın üzerine düştü. Olayın ardından ağır yaralanan küçük Hafsa Mina, 10 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. 8 Mart Cuma günü Bahçelievler'de meydana gelen olayda, Hafsa Mina, komşusu Demet B. ve Demet B.'nin oğlu Eymen Y. ile birlikte anaokuluna gitmek üzere evden çıktı. Bu sırada aynı sokakta sevgilisinin evine gelen Vahdet T., kapı çalınca panikledi ve kaçmaya çalıştı. 5 katlı binanın 4. katından çamaşır ipiyle inmeye çalışan Vahdet T., ipin kopması sonucu 3. kattan düşerek Hafsa Mina'nın üzerine düştü. Ambulansın gecikmesi nedeniyle ağır yaralanan Hafsa Mina, bir vatandaş tarafından en yakındaki hastaneye götürüldü. Ardından Kadıköy'deki bir hastaneye sevk edilen Hafsa Mina, 10 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Bu süreçte Vahdet T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hafsa Mina'nın babası Hamza Koca, olayın ardından yaptığı açıklamada adalet istediğini belirtti ve şu ifadelerde bulundu;

"8 Mart günü saat 10.45 sularında, Hisar 1 sokakta kızım okula giderken, dördüncü kattan bir vatandaş atlıyor. Evde bulunan kadının sevgilisi olduğunu söylüyor. Bu süreçte sevgilisi olan kadının da eski kocası varmış, eski kocası da olaydan yarım saat önce eve geliyor. Eve gelip kapıyı açtırmak istiyor, açtırmayınca evde bir şeyler olduğundan şüpheleniyor. Bir plan yapıyor nasıl inebilirim diye o süreçte de benim kızım buradan geçiyor, düşüyor. Kızımın altı tane kaburgasında kırık var. Omurgasında ve kafatasında kırık var. Şükürler olsun ki iyiye gidiyor. Şahsı serbest bırakmışlar tutuksuz yargılanmak üzere, ben adalet istiyorum."
Dede Ramazan Koca ise yaşanan kazadan büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.
"Bu kazadan sonra çok üzüldük. Okula gelirken yukarıdan aşağıya vatandaşın birisi çocuğun üzerine düşüyor. Balkondan basit bir çamaşır ipine bağlayıp aşağı atlıyor."
Görgü tanığı Ekrem Bekar ise olay anında yaşadıklarını aktardı;
"O gün bir bağrışma duydum, dışarıya çıktığımda yolda bir çocuğun ve bir adamın yattığını gördüm. Çocuk zaten inliyordu karnım ağrıyor diye. Adama da o anda sormak gereği gördüm inliyordu, ne oldu sana dedim 'kafama saksı düştü' dedi. Sonra ambulans geldi. Herkes panikti. Adamın benim gördüğüm kadarıyla bilekleri filan kırıktı"
Turgay E. ise olayın şokunu atlatamadığını ve eski eşi Esra S.'nin evine geldiğinde kapıyı çaldığını ancak kimse cevap vermediğini belirterek, yaşananları anlattı.
“Dairem kentsel dönüşümde olduğu için birlikte yaşıyoruz. 8 Mart günü eve gelerek kapıyı çaldım. 30-40 dakika kapıda bekledim. Aşağıdan çığlık sesleri gelmesi üzerine hızlıca indim. Yerde yatan çocuk vardı. Bir kadın çığlık atıyordu, erkek şahsı ise net olarak göremedim. Sonra tekrar kapıya vurdum. Esra kapıyı açtı. Odalara baktım ‘kim var’ dedim. Kimseyi bulamadım. Balkona çıktık. Esra’ya ‘düşen şahıs o mu?’ dedim, ‘hayır’ dedi. Israrlı şekilde hayatında birisi mi var diye sorunca ‘evet var, artık kocam değilsin başka bir şey söylemeyeceğim’ dedi. "